"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 11 de gener del 2013

L'Ajuntament de Gallifa torna a "penjar" la bandereta esjpañiola a la façana.


Molt bona la pensada de l'alcalde de Gallifa, Jordi Fornàs, de Solidaritat per la Independència (SI), per tal de complir la llei de banderes que obliga a l'ajuntament a lluir una bandera que ningú, o gairebé ningú sent com a pròpia a Gallifa, i alhora, per que quedi ben clar quin és el sentiment majoritari dels habitants d'aquesta petita localitat del Vallès Occidental.

Han col·locat tres pals al costat de la casa consistorial on hi llueixen les banderes catalana, estelada i de la vila, i a la façana, just a sota del títol de l'edifici, hi han penjat una bandereta espanyola de poc més d'un pam de llarg. Sembla ser que l'alcalde ha rebut els consells d'un jurista com l'Alfons López Tena, cap de SI, que ha estudiat a fons les lleis espanyoles i ha trobat aquesta argúcia legal per poder complir la llei sense renunciar del tot a la dignitat del poble.

Ja veurem quant trigaran les autoritats espanyoles a reaccionar i a modificar la llei que calgui, per tal de tornar a fer lluir la seva bandera amb les dimensions correctes. Segur que no els costarà gaire modificar les lleis en un plis-plas per un tema que segur que els preocupa. Acostuma a passar, que si als polítics espanyols els interessa-convé canviar una llei, es posen d'acord ràpidament i ho enllesteixen en qüestió de dies. En canvi, quan els catalans reclamem una revisió a fons de la merdosa Constitució que van elaborar els deixebles de Franco amb quatre polítics encara espantats després de quaranta anys de dictadura, no volen ni tocar una coma.

2 comentaris:

  1. Segueixen acatant una llei espanyola. La solució és no acatar

    ResponElimina
  2. Correcte, però contra lleis injustes, respostes intel·ligents. Així no podran posar a la presó a l'alcalde de Gallifa, i tots els habitants d'aquesta vila es fan un fart de riure a costa de la "badereta" nazional.

    ResponElimina