"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 13 de maig del 2013

Minyons: Keep Calm i no ens pensem ara que som els reis del mambo.

4d8 amb l'agulla, dissabte a la Fira Modernista.

Si fa un mes s'hagués fet una enquesta entre els Minyons (actius i passius), una gran part de nosaltres no hagués apostat que a dia d'avui la colla es trobaria en la situació en que es troba: havent descarregat ja els castells de la gamma bàsica de vuit, i estrenant el 2d8f i el 4d8p el passat dissabte, per la Fira Modernista, d'una tacada. I amb l'afegit de la notícia de la invitació dels administradors de la Festa Major de Vilafranca a l'actuació de Sant Fèlix, que suposa la trentena presència consecutiva per a la colla.

Què ha canviat en els darrers trenta dies perquè la situació hagi fet un tomb tan destacable? Doncs, suposo que per una banda, els tècnics han començat a encertar les alineacions idònies dels castells. Per altra, la canalla se sent cada dia més segura i convençuda de les seves possibilitats (no hem d'oblidar que tenim tres o quatre incorporacions allà a dalt), i això té una importància cabdal en la realització dels castells. A més a més, crec que la gent dels troncs comprova, assaig rere assaig, que les coses van sortint millor, i potser se n'adonen que el que fem no és tan difícil com semblava i que sovint hi ha massa nervis i desconfiances.

En aquest sentit, cal reconèixer l'esforç d'uns quants castellers molt implicats, que des de finals de gener estan assajant tres cops per setmana per assolir tots els reptes que s'estan plantejant des de la tècnica. Estic convençut que la constància als assaigs donarà els seus fruits. És matemàtic. Com més assages, més millores i millor et surt. Ara va arribant l'hora que la gran massa dels Minyons, els que han d'omplir les soques, folres i manilles, comencin a apropar-se al pati d'assaig per començar a treballar els grans "papinus" que tots volem tornar a veure.

Ara bé, no pensem que serà fàcil i que triomfarem pel sol fet de ser els Minyons. Al llarg de la temporada segur que hi haurà entrebancs, caigudes, decepcions, i frustracions. Ja sabem com són els castells i el que costa pujar el nivell (o mantenir-lo). Així que "Keep Calm", i continuem fent el que sabem fer, sense retrets ni condicions. Si anem tots a una som molt millors. Som-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada