"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 8 de març del 2017

El "temazo" del dimecres. Mano Negra - "Indios de Barcelona".


La banda francesa Mano Negra neix l'any 1987, fa 30 anys, a París amb els germans Chao (Manu i Antonio) i el seu cosí Santi com a membres fundadors. A l'any següent publiquen el seu primer àlbum sota el títol de Patchanka (1988), en clara referència a la pachanga cubana, un estil o ritme festivaler i mogudet. L'any 89 es donen a conèixer a un públic de masses gràcies a l'èxit comercial del tema "King Kong Five" inclòs al seu segon àlbum titulat "Puta's Fever" (1989).

Va ser aquest segon àlbum que em va fer descobrir als Mano Negra gràcies a un col·lega de l'institut que em va passar el casset original perquè me'l gravés. A partir d'aleshores em vaig fer un fidel i incombustible seguidor de la banda, i vaig tenir l'oportunitat de veure'ls en directe abans de la seva dissolució l'any 1994 en un macroconcert solidari d'Ajuda en Acció al Palau de la Vall d'Hebron on, tanmateix, només van tocar un parell o tres de temes. Al setembre de l'any següent tornaven a Barcelona, a la sala Zeleste, però sota el nom de Radio Bemba presentant el seu darrer disc, potser un dels millors de la seva trajectòria, "Casa Babylon" (1994). 

L'estil Mano Negra és una barreja d'estils: ska, rock, punk, rockabilly, rumba, rap, cúmbia, chanson... que alguns han batejat com a música mestissa. Moltes bandes han begut de les fonts musicals dels Mano Negra i s'han declarat seguidors: Dusminguet, Color Humano, Macaco, Cheb Balowsky, Gertrudis, Che Sudaka, La Pegatina...

La cançó d'aquesta entrada pertany al primer àlbum i es va enregistrar en un programa de la televisió francesa l'any 1987.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada