"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 19 de juny de 2017

30 anys de l'atemptat d'Hipercor.

El 19 de juny del 1987, la banda terrorista ETA va col·locar un artefacte explosiu dins d'un cotxe aparcat al pàrking soterrani del centre comercial Hipercor situat a l'avinguda Meridiana de la capital catalana. En l'atemptat van morir 21 persones.

L'objectiu dels terroristes era atacar els interessos empresarials de capital franco-espanyol, i malgrat l'avís telefònic previ a l'explosió, la policia va considerar que es tractava d'una falsa alarma i no van prendre cap mesura preventiva per evitar la massacre.

A partir d'aquell luctuós dia, molts catalans van canviar d'opinió respecte a l'organització terrorista basca, a l'adonar-se que ja no els importava si les víctimes eren innocents o no. La matança indiscriminada de civils ja no semblava un camí raonable o justificable per a l'alliberament nacional del poble basc.

Afortunadament, ETA ha deixat d'existir. Els catalans demostrarem que en el segle 21 es pot arribar a la llibertat nacional per vies pacífiques i democràtiques. Oi?1 comentari: