"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 25 de juliol del 2017

Perú, dia 2: Lima (platja i centre).

Platja de Miraflores.

























Avui he dedicat el dia a visitar el centre històric de Lima. Un autobús urbà m'hi ha portat des de Miraflores, no sense dificultats pel congestionadíssim transit urbà, en prop d'una hora, tot i que la distància no arriba als 10 quilòmetres.

Baixant del bus un senyor local m'ha recomanat que anés molt amb compte pels lladres i criminals varis que hi ha per la zona. M'ha recomanat no lluir gaire ni diners, ni mòbil, ni res per l'estil. Veig que els locals estan bastant preocupats pel tema de la delinqüència i no s'estan d'avisar als turistes. Un cop recorregut el centre i tornat a Miraflores, he de dir que no he percebut en cap moment cap perill ni gent que em fes pensar en possibles xoriços. En tot cas, sempre intento no cridar gaire l'atenció, i si puc evito portar bossa ni la càmera penjant, ni res que pugui atreure els pispes.

La jornada ha estat llarga i de caminar amunt i avall. He visitat els temples de rigor, i en destaco l'església de San Francisco on he recorregut amb una visita guiada racons interessantíssims de l'església i el recinte franciscà on encara hi queda una petita comunitat de monjos d'aquesta congregació. La barreja d'estils arquitectònics (barroc, moçarab, neoclàssic...) configura una recinte de gran bellesa i majestuositat. I les seves catacumbes impressionen amb milers d'ossos (cranis i fèmurs bàsicament) humans reals, de les prop de 25.000 persones que van ser enterrades fins a finals del segle 18 quan el llibertador San Martín va prohibir que es continuessin enterrant allà. Val molt la pena els 10 soles de l'entrada.

Avui per dinar he parat en el restaurant d'Anita i he menjat Papa a la huancaína i Chicharrón de pollo con salsa tártara. Bàrbar. (10 soles). Acompanyat, és clar, del got de chicha morada.


Plaza de Armas, amb el Palau del Govern al fons.



























Façana de la Catedral a la dreta i del Palau Episcopal a la seva esquerra.



























La banda musical de la guàrdia nacional en el canvi de guàrdia.




























Interior del convent de Santo Domingo, on hi ha el crani de Santa Rosa.



























Retrat del líder revolucionari anticolonialista peruà, Tupac Amaru, al museu nacional.



























Església de San Francisco. Interessant visita a les catacumbes i a l'interior del convent franciscà.





















































2 comentaris:

  1. M'agrada molt la foto del nen amb els coloms.
    Millor que els milers d'ossos i cranis de que ens parles.

    ResponElimina
  2. Gràcies pel comentari Xavier. Ja veus que intento imitar al mestre... ;-)

    ResponElimina