"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 31 de juliol del 2017

Perú dia 8: Machu Pichu.

Ahir, després d'un trajecte de prop de vuit hores (sis en una van i dos més a peu) des de Cuzco vaig arribar a Aguascalientes, o més ben dit, Machu Pichu Pueblo. Havia quedat amb l'agencia que organitza els transports a les 7:30 a la porta de l'agència, però no hem sortit de Cuzco fins passades les 8:30. Començava bé el dia, amb la paciència que tinc jo per aquestes coses...

La van la conduïa un antic professor, i antic guia turístic, que ara es dedicava a fer de xofer, i era un paio xerraire, així que ens va explicar un munt de coses pel camí: de política, d'història del Perú, de menjar, de llocs d'interès, de les llengües del Perú, etc.,etc. Encara va compensar el retard.

La van ens va deixar a la central hidroelèctrica des d'on es pot agafar el tren que connecta Cuzco i Aguascalientes, o anar xino-xano seguint la via, que és el que vaig fer. Per un recorregut d'11 quilòmetres cobren 40 dòlars pel tren, i si surts des de Cuzco crec que se'n va fins als 120 o més. La caminada no és especialment dura, ja que el camí és planer, però les pedres de la via, i alguns trams amb solana, ho feien una mica pesat. Constantment et vas trobant a gent que va i bé seguint aquesta ruta, i també et trobes amb algun tren que et passa a escassos metres fent sonar la botzina per avisar que et retiris.

L'endemà em vaig llevar relativament d'hora (5:45). Dic relativament ja que el company colombià d'habitació es va llevar abans de les 4:00! La gent vol arribar dels primers a la cua dels busos que et pugen fins al Machu Pichu i que comencen a circular a les 5:30. Quan jo he arribat a la cua, a les 6:15, ja hi havia uns 200 metres de cua. He hagut d'esperar més d'una hora per agafar el mini-bus.

Un cop arribat a dalt, l'espectacle. Ha valgut la pena arribar una mica d'hora quan encara quedaven alguns núvols baixos fregant les muntanyes i les ruïnes. He pogut fer fotos amb i sense núvols. I he pogut fer moltes fotos... 

El Machu Pichu (muntanya vella) és un antic poblat inca construït abans del segle 15 en un emplaçament impactant de la serralada dels Andes, a uns 2.500 metres d'alçada. Se la considerat com una de les 7 meravelles del món.

Si mai penseu en arribar-hi, traieu la calculadora: primer haureu d'arribar fins a Lima. Un vol a Cuzco, 80 euros. De Cuzco a la hidroelèctrica, 20 euros. Pujar en bus fins les ruïnes des de Aguascalientes, 11 euros. Entrada, 50 euros. I a part, els allotjaments, taxis... I després la tornada... Poca broma.




































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada