"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 27 de maig del 2018

Diada del Patrimoni, estrena dels castells de 9.

Pares i fills/es fent 8 pilars de comiat a la Diada del patrimoni a la Seu d'Ègara (Foto: Minyons).



























Ahir els Minyons vam celebrar la 5a Diada del Patrimoni, a la Seu d'Ègara. Prèviament havíem caminat un pilar de 4 pel pont de Sant Pere, que va cedir just abans de creuar el pont. És el tercer pilar caigut dels cinc que s'han caminat fins avui, i curiosament, els tres segons que l'han fet fins avui han patit una caiguda en el primer intent. Pel que fa als castells de l'actuació, vam sortir amb la primera estrena de la temporada, el 5d8, que es va descarregar amb solvència. En segona ronda la gran aposta de la jornada, el primer intent de castell de 9 de la temporada, el 3d9f, que només va donar una mica de problemes a la baixada. Per acabar un nou 2d8f, i van tres. El segon pilar de 6 de l'any, amb canvi al segon, donava pas a 8 pilars de 4, de composició familiar. Pares i fills/es a cada un dels pilars. Una manera diferent i emotiva d'acabar la diada. Una bona decisió dels tècnics. No cal que els pilars de 4 els facin sempre els mateixos i la gent del tronc. Gairebé tothom pot fer un pilar de 4 i a molts els pot fer una il·lusió enorme.

En acabada la diada vam gaudir d'un sopar a base de fideuà a la plaça del Rector Homs i del concert de versions dels Dalton Bang de Terrassa. Un gran dia.

8 comentaris:

  1. La típica actuació de Minyons que demana un pis més a tots els castells. Bé, a tots no. Al pilar, dos pisos més. Sí, ja sé que la temporada tot just posa la segona marxa, però a això anem, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest any em sembla que no podem córrer. L'objectiu és arribar a la nostra Festa Major amb el 2d9fm i el 9d8, i deixar per Sant Fèlix altres reptes majors. Important no caure amb els canvis que hem hagut de fer... Al pilar també hem canviat al segon, i hem de recuperar sensacions.

      Elimina
    2. Vosaltres sabreu el ritme que podeu imprimir, suposo que l'assistència a assaig no és la desitjable, i temo que passa a totes les colles, o a la majoria. Algunes caigudes, per exemple dels Verds, fa pensar que ja no anem tan sobrats de gent i de forma com uns anys enrere. Minyons sempre és una mica muntanya russa, oi? Però no tinc cap dubte que estareu sempre a l'avantguarda i que tornareu a ser els primers a assolir nous reptes de futur. Al temps.

      Elimina
    3. Crec que el cas dels verds va més aviat relacionat amb alguns canvis als pisos de quints/sisens i la dificultat d'encaixar bé els canvis. Tampoc crec que vagin sobrats de gent com altres anys, però estic convençut que alguns més que els Minyons deuen tenir. Nosaltres hem començat força fluixos en aquest aspecte.

      Elimina
    4. Pot ser l'any de la Vella, que han començat fortíssims com els darrers temps. I pel que en sé, la Jove de Tarragona segueix mobilitzant una pila de gent i està fent proves molt engrescadores. Encara queden coses per veure en el món casteller!

      Elimina
    5. Això segur. Encara no hem tocat sostre. I, certament, tant la Vella com la Jove són les colles amb major capacitat mobilitzadora avui en dia.

      Elimina
  2. Llaços grocs a la majoria de les bruses dels castellers... Amunt!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No pot ser d'una altra manera tenint en compte que hi ha un Conseller terrassenc a la presó i un altre a l'exili. I encara un altre que és company casteller (Gausac en aquest cas).

      Elimina