"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 28 de maig del 2018

Un heroi sense papers.


Avui s'ha fet viral aquest vídeo d'un jove malià sense papers escalant esperitat per la façana d'un bloc a França, fins al quart pis, per rescatar a una criatura que havia quedat penjant de les mans, sense que es coneguin els motius. El jove no s'ho va pensar dues vegades, i davant la passivitat, la incredulitat i l'excitació dels presents s'enfila en un tres i no res fins a l'alçada del nen per agafar-lo i posar-lo fora de perill. Un gest que ha donat la volta al món i que ha dut al propi President de la república francesa a rebre a l'heroi desconegut. 

M'agradaria saber què deuen haver dit els xenòfobs del FN francès de Marine Le Pen. Suposo que deuen haver quedat bastant en xoc davant l'heroïcitat d'aquest anònim sense papers, d'origen no francès. Potser els hagués agradat més que un jove blanc francès hagués estat el protagonista de la gesta, però no.

6 comentaris:

  1. Pots comptar. Els que només saben treure espuma per la boca l'insultaran igualment. Els que saben mossegar-se la llengua faran com si no haguessin vist res, i després s'acarnissaran de valent amb el proper immigrant que cometi una falta. Pagarà aquest o aquesta pel que no ha pogut pagar l'heroi de la setmana.

    Que per cert, a aquest paio el podríem fitxar, no? Li veig futur de casteller!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, sempre és més fàcil criticar i reafirmar-nos en els nostres propis prejudicis que haver de lloar a algú a qui ja hem posat l'etiqueta.

      I tant de bo hi hagués més nouvinguts interessants en els castells i que s'integressin a la colla. Li aniria molt bé a la colla, i a la societat en general.

      Elimina
    2. Les colles castelleres són molt acollidores en general. Els migrats que s'hi acosten troben un bon lloc per relacionar-se amb gent d'aquí i s'adapten molt bé. Nosaltres en tenim uns quants de fora, tant de bo que n'hi hagués més!

      Elimina
    3. Doncs als Minyons n'entren a comptagotes, tot i la nombrosa comunitat extrangera que hi ha a Terrassa. De vegades crec que en això de la cultura, hi va molt lligat el sentiment de pertinença, i el fet de voler-la mantenir al llarg del temps té molt a veure amb una qüestió de reafirmació identitària. Per què sinó hi ha tants pocs immigrants que s'estiguin fent castells durant molts anys seguits?

      Elimina
  2. Un aplaudiment per al jove que salva el nen.
    La rebuda que li fa Macron la trobo hipòcrita.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment. Són una colla d'hipòcrites tots aquests polítics que ocupen els principals càrrecs de poder de la vella Europa. Només cal veure com s'està actuant amb els refugiats que moren al Mediterrani o malviuen en camps de refugiats a les portes d'Europa sense possibilitats d'accedir-hi.

      Elimina