"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 29 de setembre del 2018

Buch dimissió.




























Avui milers de catalans antifeixistes s'han mobilitzat a Barcelona per tal d'evitar que els feixistes convocats pel sindicat policial Jusapol es manifestessin a la Plaça de Sant Jaume per commemorar la repressió de l'1 d'octubre.

Els mossos han fet algunes càrregues contra els manifestants antifeixistes i han permès que els feixistes es passegessin tranquil·lament i impune pel centre de la ciutat, tot i que no han pogut accedir a la Plaça de Sant Jaume que ja estava plena d'antifeixistes des de bon matí. 

El principal responsable de les desproporcionadíssimes càrregues dels energúmens dels antidisturbis dels mossos, a banda de permetre l'humiliant marxa dels policies feixistes espanyols, és el Conseller Miquel Buch, i per dignitat, ha de dimitir ja!




4 comentaris:

  1. Els provocadors es van sortir amb la seva: que hi hagués violència.

    ResponElimina
  2. Si dissabte teníem motius per demanar la seva dimissió, avui encara més, perquè ahir al Parlament es van veure unes imatges força dures. De totes maneres, m'agradaria ser objectiu en un tema com aquest, però tampoc voldria pecar d'ingenu. És cert que algunes càrregues són injustificables i s'han d'investigar, castigar i depurar responsabilitats. Però si hi ha un cordó policial és perquè ningú passi a l'altra banda. Si el trenques, entenc que la policia ha de fer servir les seves eines, és a dir armes, per impedir-t'ho. Diferent és si els manifestants només increpen però es mantenen a la seva banda, una càrrega així és totalment injustificable.

    Tampoc és just dir que van permetre que els feixistes es manifestessin lliurament, ja que els van tenir encerclats i controlats tota l'estona. Segurament, si no hi hagués hagut la pressió dels anti-feixistes aquella mani hauria passat sense pena ni glòria. Ara bé, la primera errada, imperdonable del tot i que hauria eliminat tot el que va passar, va ser que govern, ajuntament o qui fos no impedís aquesta manifestació. Ni llibertat d'expressió ni res, venien a riure's de nosaltres, i ni una protesta vaig sentir dels nostres dirigents. I a més, al feixisme no se'l deixa manifestar i punt.

    Espero que entenguis la meva postura, penso que existeixen uns protocols policials que mentre no se sobrepassin hauríem de respectar. Una altra cosa és que aquests siguin revisables, això ho podríem discutir. Però la policia està per protegir, fins que l'amenaça ets tu. 'Amenaça' és molt subjectiu, cert. Però potser els ànims estan massa crispats per totes bandes.

    ResponElimina
  3. Jo crec que els mitjans, i alguns representants polítics (fins i tot del nostre bàndol) estan alimentant una imatge de violència irreal. Dir-ne violència del que han fet els CDR em sembla un insult a la intel·ligència. Si això és violència, com hem d'anomenar a les mobilitzacions sindicals a França, o als aldarulls als barris de París... Però sembla que vulguin convence'ns que és així per quan arribi la repressió. El mateix que amb l'empresonament dels Jordis.

    Jo, fins i tot crec que els manifestants no provoquen la violència. Més aviat són els mossos els que busquen escalfar els ànims, i fins i tot han atacat sense que els manifestants hagin intentar trencar el cordó policial.

    I ahir al Parlament, per què carai van deixar arribar els manifestants fins la porta? Per després poder entrar a "matar" amb més arguments?

    ResponElimina