"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 16 de novembre del 2018

40a Diada dels Minyons de Terrassa.


Aquest cap de setmana, si el temps ho permet, els Minyons celebrem la nostra 40a Diada de la Colla. Malgrat que no arribem tan en forma com altres campanyes, l'efemèride s'ha de celebrar com es mereix, i espero que molts minyons i minyones se sumin a la celebració i que tothom tregui la camisa de l'armari. 40 diades no se celebren cada dia. De fet, no hi ha gaires colles que les hagin pogut celebrar. Em penso que no arriben ni a 1es colles en actiu que ens igualin o superin en nombre de diades. Els Minyons ja comencem a ser una mica tradicionals, hehe.

Visca els Minyons de Terrassa, ahir, avui i sempre!!!

7 comentaris:

  1. Castells que fan història.
    Minyons que són història.

    ResponElimina
  2. Doncs et comento en plena diada i de moment el temps ho està permetent. Espero que m'expliquis per què acabeu de descarregar el pd8fm en segona ronda. Que enhorabona eh, quina passada. Però en segona ronda?

    ResponElimina
    Respostes
    1. La realitat és que es va fer perquè plovia. Però no et deixis enganyar, això que els pilars no es poden fer en ronda de castell és un invent recent, patrocinat bàsicament per aquells a qui agraden les normes, les competicions reglades i els rànkings. Molts no hi hem cregut mai. Quin sentit té tirar un gamma extra al final de l'actuació -amb una part del públic desfilant-, quan no tens res millor per oferir a la plaça?

      Elimina
    2. Efectivament, com bé diu el Lluís el principal motiu va ser que les prediccions indicaven que s'apropava la pluja, i fer el pilar era prioritari. Per altra banda, penso com el Lluís, que quan vols fer un pilar tan gros i no tens altres grans castells per oferir, el fas quan més t'interessi. Quin sentit tindria fer 3d9f, 4d9f, 5d8, pd8fm si saps que el castell límit que requerirà major esforç és el darrer? I a Terrassa la ronda de pilars, depenent de com s'hagi desenvolupat la diada, la pots fer amb quatre gats.
      Estar clar que en ronda de pilars no pots fer un castell, però fer un pilar de mèrit en ronda de castells, per què no? I si vols després acabes amb varis pilars de 5 o de 4, o un vano...

      Elimina
    3. Entenc els arguments, però em quedo amb l'explicació de la pluja, si la diada penjava d'un fil no es podia esperar a fer el castell estrella del dia, i certament pot no tenir sentit de cara al públic i al temps de l'actuació, però no seria el primer cop que acabeu amb pd8fm i que no tots els castells que heu fet en les tres rondes són superiors a aquest. És precisament al Concurs, del que tant renegueu, que es veuen, o es veien, pilars de mèrit en ronda de castells, només per la puntuació, i perquè allà no hi ha ronda de pilars pròpiament dita. Que es pugui fer, no us ho negaré, però és molt poc habitual. A mi també me la pela el que diuen les taules de puntuació, un pd8fm és una passada de castell, hagis fet el que hagis fet abans, però no deixa de ser un pilar, i potser seré molt canònic, però els pilars m'agraden al final. D'acord que els condicionants eren molts, però m'és més fàcil comprar-vos que es va fer en segona perquè deixar-lo per final era arriscar a no poder-lo fer, que que el feu en segona per rebel·lia...

      Elimina
  3. No es tractaria de rebel·lia, sinó de fer el que sigui millor per al castell. Si el pd8fm ha de ser el castell més difícil i espectacular de la diada, per què deixar-lo per al final? Està clar que no és el mateix fer-ho a casa que a fora, però quan parlem del pilar de 8, és un dels castells més difícils, i no té molt sentit deixar-lo per la ronda de pilars de comiat i fer castells més sencills en rondes anteriors. Vaja, així és com ho veig jo. No per anar contra les essències castelleres, sinó a favor de la meva colla i dels castells que portes a plaça.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però és que a més, des de quan les essències castelleres diuen que els grans pilars s'han de fer al final? Quantes vegades no s'han vist a mitja actuació? Si no m'equivoco, el primer pilar de 6 dels minyons es va fer en ronda de castell, i ningú ho va comentar... El mateix podríem dir de molts altres grans pilars de tantes colles. Qui ha decidit que ara no sigui així? Per què ha de tenir raó? Jo no hi estic d'acord.

      Elimina