"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 12 de gener del 2019

Un món de bojos.



Aquesta setmana he vist, llegit o escoltat per diversos mitjans de comunicació notícies esgarrifoses com ara la d'una filla de 17 anys que ha assassinat la seva mare a ganivetades, o un pare de 21 anys que ha apallissat el seu fill nadó de dos mesos que ara es troba a l'UCI entre la vida i la mort. Per no comentar els, amargament habituals, assassinats de dones a mans de les seves exparelles. O els bojos que maten al veí que els retreu les seves actituds incíviques o delictives fins i tot... Vaja, un món de bojos en què ens ha tocat (sobre)viure. Com es pot transformar l'ésser humà en un animal malvat i tan carregat d'odi i violència? Que ha fallat en la seva educació? És possible exterminar el mal de la faç de la terra o ens hem de conformar a patir aquesta xacra tot sovint?

6 comentaris:

  1. Es terrible tot això! Coincideixo amb el que tu dius. Cada vegada estem tots pitjor. A vegades em pregunto si inclús jo, en un moment donat, podria patir un creuament de cables i fer-ne alguna de grossa. I el pitjor és que no estic segura de la resposta.

    ResponElimina
  2. M'imagino que la gent que actua amb aquest nivell de brutalitat i sang freda, majoritàriament tenen un historial al darrera. Se'm fa estrany pensar que algú que no ha matat mai ni una mosca se li creuin els cables i faci una barbaritat d'aquest estil. També es cert, que en ocasiona les drogues faciliten reaccions descontrolades...

    ResponElimina
  3. Tots els maltractaments o assassinats son execrables. En aquest tema aquest any no millora del passat. fa anys que esperem un canvi que no acaba d'arribar mai.

    ResponElimina
    Respostes
    1. On l'educació formal no arriba, potser ho han de fer les lleis i la justícia...

      Elimina
  4. Hi ha dies o fins i tot setmanes que al telenotícies només hi ha notícies de morts i degradació humana. Nosaltres també ho hem detectat en aquesta, la primera frase que et ve al cap és 'però què està passant???'. Alguns dels casos són molt forts, eh. Jo penso que l'espècie humana està condemnada. A nosaltres ja no ens salvaran, com a molt podríem salvar el planeta si desapareixem del tot. L'evolució hauria de seguir el seu camí sense nosaltres.

    ResponElimina
  5. Sembla evident que per molt que haguem evolucionat com a espècie, els humans no deixem de ser animals una mica evolucionats. I de tant en tant, alguns animals no són capaços de controlar els seus impulsos violents i passa el què passa... és trist però és així. No sé quants segles hauran de passar perquè acabem de civilitzar-nos completament, ni si això arribarà a passar.

    ResponElimina