"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 27 de febrer de 2019

El "temazo" del dimecres. Paco de Lucía - "Bwana King Kong".


El passat dilluns va fer 5 anys de la mort del geni de la guitarra, Francisco Sánchez Gómez "Paco de Lucía". Potser el més gran guitarrista de flamenc de la història, que va deixar un extens legat en forma d'enregistraments. Ja sigui en solitari, amb banda, o acompanyant als millors cantaors de flamenc. Entre aquests, Camarón, amb qui va enregistrar diversos àlbums.

Vaig tenir l'oportunitat de veure'l tocar en directe tres o quatre vegades i van ser experiències memorables, meravelloses.

El tema d'avui es va editar l'any 1993 dins del disc "Live in America", on Paco de Lucia es va rodejar d'un octet de luxe amb grans músics consagrats com el baixista català, Carles Benavent, el flautista Jorge Pardo, o el seu germà Pepe a la veu.


3 comentaris:

 1. Amb el baixista Carles Benavent, que va tocar sovint amb Paco de lucía fa gairebé 50 anys havíem fet una excursió junts. Era molt jove i ja era un mestre de la guitarra.

  ResponElimina
 2. Caram, quines relacions...
  Efectivament, Carles Benavent havia col·laborat sovint amb Paco de Lucía, així com amb altres artistes flamencs.
  No sé si saps que va patir un accident on es va lesionar greument la mà, amb el risc de no poder tornar a tocar més, però afortunadament, s'ha recuperat i torna a tocar magistralment.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Vaig estar al cas de l'accident. Tenim una parenta comuna, tot i que ell i jo no som família.
   Això de la mà demostra que els músics toquen amb el cervell.

   Elimina