"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 26 de març del 2019

Torna la selecció catalana de futbol.























Ahir la selecció catalana va tornar a disputar un partit oficial, contra Veneçuela (2-1), dos anys i tres mesos després del darrer, també a l'estadi de Montilivi de Girona, que l'havia enfrontat a Tunísia. Ho va fer a més, i per primera vegada en una data FIFA, ja que habitualment ho feia en períodes d'aturades de competicions oficials.

Aquest fet va provocar que alguns dels millors jugadors catalans no assistissin al partit degut a les convocatòries de les seleccions espanyoles (absoluta i sub-23) per a partits classificatoris per a l'Eurocopa, així com jugadors de lligues estrangeres que tenien compromisos com ara Xavi o Cesc Fàbregas. Tanmateix, el combinat que va presentar el seleccionador Gerard López, va ser força competitiu i amb un bon grapat de jugadors de primer nivell: Piqué, Sergio García, Bojan, Granell, Pons, Bartra, Aleix Vidal...

El partit va ser força disputat i entretingut i les graderies van mostrar un aspecte magnífic, amb una nombrosa representació també de la comunitat veneçolana de Catalunya. Girona no podia donar l'esquena a la nostra selecció en moments com els que vivim.

5 comentaris:

  1. El Barça ha gastat molts diners amb jugadors que no són tan bons com el Bojan que és de "casa". I ara ha de jugar a l'estranger.

    ResponElimina
  2. He de dir que tinc molt poc interès per la selecció catalana, com per qualsevol altra selecció. M'agrada el futbol i en especial mirar el Barça, però al futbol de seleccions no li trobo cap gràcia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, la veritat és que els partits amistosos que juga la selecció catalana no desperten moltes passions. M'agradaria veure la selecció competint en campionats internacionals com l'Eurocopa o el Mundial, i enfrontant-se a l'Argentina, Brasil, Holanda o Alemanya.

      Elimina
    2. No no, ja et dic que pensaré el mateix. Evidentment, donaré suport a Catalunya quan això passi, però dubto que aconsegueixin que m'aficioni al futbol de seleccions, que trobo avorrit i innecessari.

      Elimina
    3. Ja m'ho diràs quan estiguem a quarts de final de la copa del món, i tota la gent ompli els bars per seguir a la nostra selecció amb passió i nervis... hehe.

      Elimina