"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 2 de maig del 2019

Leo, el geni.

El geni del futbol, Leo Messi.
El geni de l'art i la ciència, Leonardo da Vinci.

Ahir, un geni argentino-català de l'art del futbol, Leo Messi, tornava a meravellar el món sencer amb les seves genialitats amb una pilota. Al partit de Champions que enfrontava, al Camp Nou, Barça i Liverpool, l'astre blaugrana va tornar a deixar tothom bocabadat amb un parell d'accions genials, sobretot en el seu segon gol, amb un llançament de falta impossible, al colpejar la pilota des d'uns vint metres de distància a la porteria, fent-la passar amb una paràbola prodigiosa a escassos centímetres de la tanca defensiva, de la mà del porter, i de l'escaire dreta de la porteria. Brutal. Gràcies als seus dos gols, el Barça jugarà la tornada de les semifinals de la Champions a Liverpool amb una renda força interessant (3-0).

Avui, casualitats de la vida, se celebren els 500 anys de la mort d'un altre geni universal, Leo(nardo) da Vinci. Aquest va meravellar la humanitat amb les seves creacions artístiques, invents i descobriments científics. 

Dos estils artístics diferents, dues genialitats separades per 500 anys d'història.

8 comentaris:

  1. Aquest gol està trucat, no me'l crec. Segur que a dins de la pilota hi havia un motor.
    O han fabricat la imatge digitalment... O el Mago Pop li fa els trucs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Haha, boníssim. Haurem de cercar teories estrafolàries per donar explicació a les jugades i els gols de Messi.

      Elimina
  2. Xuta molt bé la falta, però la barrera no està ben col·locada... i t'ho dic joc que he jugat 45 anys de porter. A banda d'això, la major part del partit va estar bastant malament. A la primera part cada vegada que agafava la pilota intentava la gran carrera -gairebé sempre sense èxit-. A la segona va decidir descansar els primers minuts per arribar en condicions al final, així que entre ell i Coutinho vam passar 15 minuts defensant amb 8, i vam tenir molta sort de no llepar. Per mi, els millors, la defensa, el porter i en Vidal... Ben bé, com un equip de segona fila lluitant contra un gran. No m'agrada, però s'ha de mirar pel costat positiu: són favorits per guanyar-ho tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Discrepo. He vist alguns vídeos fets des de darrera de la porteria i la barrera està com de costum. El què passa és que la pilota fa una corba extraordinària i amb prou potència com perquè el porter no tingui temps de reacció.
      Per altra banda, Leo no és un velocista, i el joc a la contra no és la seva millor arma. Jo penso que de cara al partit de tornada li aniria bé comptar amb un home com Debelé a qui pugui posar pilote a la contra perquè corri ell. La missió de Messi MAI ha de ser la de defensar gaire. El necessitem al màxim per l'atac. Ara, a Coutinho sí que li toca treballar, i de valent.
      Ho pintes com si el Liverpool ens fes un bany, i jo no vaig tenir aquesta impressió. Van tenir les seves ocasions, igual que nosaltres. Què hagués passat si el Barça planteja un partit descaradament a l'atac i desguarnint la línia defensiva? Potser ens colen un sac.

      Elimina
    2. Sí, jo també crec que Dembelé hauria de jugar. D'altra banda, en cap moment dic que ens fessin un bany, però sí que vam jugar com un equip de segona fila quan s'enfronta a un gran. És així com equips com per exemple el Villareal enguany, ens posen en problemes quan estan bé.

      Elimina
    3. Qualsevol equip de segona fila, hagués rebut un sac de gols el passat dimecres contra el Liverpool. Hem d'intentar treure'ns del cap l'època d'or del Barça en què sempre dominàvem el joc i a sobre guanyàvem. Les coses s'han equilibrat a Europa, i hi ha equips molt competitius. En ocasions un plantejament més conservador et pot dur a l'èxit.

      Elimina
  3. Aquella falta va ser una altra història. Mira que ens té acostumats a fer coses impossibles, però em sembla que poca gent hagués donat un duro per un llançament directe, i que a més anés entre pals. I va el tio, desafia les lleis de la física i la fot a l'escaire. Aquest paio és d'un altre planeta. Veient el xut des de molts angles sembla realment que no sigui natural, que estigui teledirigit i impulsat per algun mecanisme artificial. Però no, és capaç del que sigui. Vol aquesta Champions, ves. Sap que ja no li queden gaires oportunitats més i aquesta no la vol deixar passar. I si ell ho vol, qui som nosaltres per dubtar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que no li queden gaires oportunitats més? Hòstia, no fotis Xexu. Jo com a mínim n'espero quatre o cinc més...

      I pel que fa a la falta, no descartis que en propers xuts a certa distància el porter decideixi no col·locar barrera per no tenir ningú que el tapi. Un xut llunyà sempre és aturable si ningú et tapa la visió de la pilota.

      Elimina