"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 26 d’agost del 2019

Barça: engreixant la màquina.

Ansu Fati en el seu debut ahir al Camp Nou.



























Ahir vaig patir i gaudir amb el Barça en la seva estrena en lliga al Camp Nou davant del Betis, després de la derrota de la setmana passada al camp de l'Ahtletic. Vaig patir durant 40 minuts, sobretot amb el resultat (0-1) tot i que el joc era força esperançador. Amb el gol de l'empat de Griezman al 41 em vaig relaxar, i la segona part va ser un gran espectacle de gols i futbol (5-2).

El partit va deixar a més alguns detalls interessants per ser ressaltats: l'actuació del francès Griezman, flamant fitxatge d'aquest estiu, per fi va estar a l'alçada de les expectatives, amb un parell de gols, bones assistències i erigint-se en líder de l'equip en absència de la resta de referents de la davantera per problemes físics (sense Messi, ni Suàrez, ni Dembelé); també força destacable va ser l'actuació del jove de la pedrera, el granollerí Carles Pérez, que va donar amplitud al camp des de l'extrem i que va combinar molt bé amb els companys, i fins i tot va acabar marcant en una jugada de murri; i per últim, destacar l'aparició estel·lar d'un jove de Guinea Bissau de tan sols 16 anys, Ansu Fati, que s'ha convertit en el segon jugador més jove a debutar en la història de la lliga.

Em va agradar la intensitat amb que van jugar tots els jugadors del Barça ahir. La pressió alta i a camp contrari, i les constants ajudes en els marcatges. Tanmateix, fins que no va arribar el primer gol de Griezman, no les teníem totes. Sembla com si l'aficionat no se'n fiï gaire d'aquest Barça de Valverde tot i endur-se la lliga de carrer la temporada passada. Veurem com evoluciona la cosa...

4 comentaris:

  1. Del tot d'acord. Ara, a Can Barça empates o perds un partit i surten entrenadors de sota les pedres exclamant-se i recordant que calia fitxar-lo... som així, què hi farem.

    ResponElimina
  2. Va ser un bon partit, van treballar molt, suposo que conscients de les baixes que tenien, aquest cop ni Messi ni Suárez podien solucionar el partit, així que altres havien de prendre el relleu. A veure si és veritat que el tal Fati és tan bo com sembla i com ens el pinten, i sobretot si saben gestionar-lo perquè acabi sent jugador del primer equip. El pobre Carles Pérez em sembla que no té massa cosa a fer.

    Pel que fa a Neymar, ara mateix no té lloc a l'equip, però potser l'opció de canviar-lo per Dembélé no és tan dolenta. El jugador m'agrada, però no es cuida, es lesiona massa sovint i no té el cap massa centrat. Si per aquest motiu no pot tenir la continuïtat que fa que un jugador es consolidi, el Barça no pot tenir paciència. La urgència és constant. Ara mateix, la davantera ha de ser Messi, Suárez i Griezmann. Dembélé està graons per sota d'aquests, i ja no et dic si ve Neymar, que tampoc crec que calgui, però si ve pujarem molt el nivell de qualitat, ens caigui millor o pitjor.

    ResponElimina
  3. Doncs jo el canvi per Dembelé, no sé no sé. Si a sobre hi hem de posar calés, per un jugador que era nostre i va voler marxar... Dembelé encara no ha demostrat tot el seu potencial i és molt jove. Neymar és molt bo, això és indubtable, però no tinc clar que arribi aquí de nou amb ganes d'esforçar-se per l'equip, i al final si els tres de davant cap vol defensar...

    ResponElimina