"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 12 de setembre del 2019

Una Diada a la baixa.


Un any més, i ja en van 8 de seguits amb una multitud als carrers, milers de catalans ens vam llançar als carrers de Barcelona per commemorar la Diada Nacional de Catalunya i per continuar reclamant la independència, al govern d'Espanya, al govern d'aquí i al món sencer que ens mira. Un any més hi vaig anar amb els Minyons, que al migdia vam actuar davant del Born Centre Cultural convidats per la Colla Jove de Barcelona, juntament amb els Capgrossos de Mataró, i per la tarda ens vam dirigir al tram 13, a la Gran Via, a prop de plaça Espanya. Hi vam fer alguns castellets més de poca envergadura, però el públic ho va agrair força, especialment els grups de suport d'estrangers que s'havien agrupat al mateix tram amb les banderes dels seus respectius països.

Una nova jornada emotiva, tot i que la intensitat de les emocions baixa any rere any, així com el nombre d'assistents (600.000 segons la guàrdia urbana), i molts comencem a cansar-nos d'anar a fer el numeret i que tot continuï igual. 



4 comentaris:

  1. Respostes
    1. És probable Xavier, però o comencem a fer passos decidits cap a la independència, o la gent començarà a cansar-se de discursos buits i de solucions dialogades impossibles...

      Elimina
  2. Doncs per això la intensitat i les emocions baixen, perquè només es tracta de fer un numeret, i després d'haver estat atonyinats per votar i amb el govern anterior a la presó, potser ja no té sentit fer aquestes coses d'aquesta manera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord. Malgrat tot, és la nostra Diada i cal mostrar al món que "ni un pas enrere".

      Elimina