"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 8 de setembre del 2019

Gran diada de la Festa Major de Sabadell.

Pd8fm a la Festa Major de Sabadell. Foto: El món casteller.

Avui els Minyons hem tornat a prémer l'accelerador a la Festa Major de Sabadell, després de l'aturada per vacances, i d'un parell o tres d'actuacions per anar engreixant els motors i per treure la pols a les camises. Hi hem fet una de les millors, si no la millor, actuacions de la nostra història a la localitat veïna (3d9f, 2d9fm, 3d8p, pd8fm) deixant clar que els Minyons apostem fort per aquesta plaça i que els anys que no anem a Vilafranca per Sant Fèlix, tenim una bona oportunitat per pujar el nivell a la cocapital vallesana.

Cal destacar, a més a més, que a Sabadell sempre tenim el suport a les pinyes de les altres colles a plaça, els locals i els Castellers de Barcelona enguany, la qual cosa et garanteix tenir un cordó suficient per encarar els reptes de major magnitud. Indiscutiblement, tot sols no ens hauríem plantejat els castellasos que avui hem pogut oferir als presents.

I a partir d'aquí a veure com evoluciona la cosa. Encarem el segon tram de la temporada amb uns registres prou satisfactoris (4 2d9fm, 3 pd8fm, un grapat de 3d9f, un sol 4d9f descarregat i dos carregats, un 4d8p i un 3d8p...), amb la taca del 4d9f, i una preocupant incapacitat per encarar nous reptes més enllà del 2 i del pilar. Veurem com evolucionen els castells que anem assajant (el 5, el 3 amb el pilar, el 2 net, o el 3d10fm). Ara bé, haurem de ser un bon grapat més als assaigs si volem plantejar-nos alguns d'aquests monstres.

6 comentaris:

  1. Terrassa i Sabadell fent pinya. Units.
    Que n'aprenguin!

    ResponElimina
  2. Si terrassencs i sabadellencs som capaços de posar-nos d'acord per fer-nos pinya als castells, què no ha de poder el poble català!!!

    ResponElimina
  3. M'encantaria veure el vostre 3d9fa! Amb el domini que teniu del 3 i amb el tros de pilar que gasteu hi ha motius per l'esperança. I no és poca cosa, eh! És un castell que sempre queda eclipsat per altres, però és una passada. Encara que jo sóc molt fan del 5, espero que aquest any torneu a coronar el de 9, amb aquest ventall de gamma ja es podrà considerar una gran temporada. I si aplegueu prou camises per assajar el 3d10fm qui sap si encara en caurà algun enguany també. Respecte el 2d8n, ja seria hora que una colla de znt doni un cop de puny sobre la taula amb aquest castell!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veig més a prop el 3d9fa que no pas el 5d9f, tot i que tampoc el descartaria. Fins i tot veig el 3d10fm més a prop que el 5d9f, tot i que el problema principal amb aquest castell és la gent que puguem arrossegar. I, tal com dius, espero que més d'hora que tard puguem estrenar d'una vegada el 2d8 i ens traiem la por de sobre amb aquest castell.

      Elimina
    2. No sóc massa optimista en cap dels quatre castells. En el 5x9f, perquè no acabo de veure un tronc que permeti fer el 5x8 fàcil, i crec que ara mateix sobre un folre té poques possibilitats -a veure si aconseguim afinar-lo-. En el 3x9fa potser tenim més opcions, però tot just l'hem començat a treballar, podria ser una opció a Girona. Per fer el 3x10fm hem de ser molts més; potser a final de temporada tindrem opcions, però hi ha molts canvis a tots els nivells, i necessitarem una serie d'assaigs multitudinaris per poder enfilar-lo en condicions; No sé si serem capaços de reunir el nombre de gent necessari -s'haurà de fer mogudes, i pensar en les colles amigues-. I el 2x8 bé, és un castell a banda que personalment mai no m'ha interessat tant com els altres; es tracta de tirar-lo tant aviat com estigui a punt, preferentment en una actuació on no hi hagi pressió. Jo el tiraria com qui fa un 2x7, a veure si el fem d'una punyetera vegada (repeteixo, sempre i quan estigui a punt).

      Sigui com sigui, ens hi hem de posar amb ganes... començant per fer, tant aviat com sigui possible, el 4x9f i el 9x8. Ha de ser prioritari recuperar el 4x9f, no podem seguir completant actuacions de gamma extra amb castells de vuit.

      Elimina
  4. Totalmente de acuerdo Jose María...

    ResponElimina