"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 17 de gener del 2020

Límit 48 hores.

Jordi Cuixart a la sortida de Lledoners (Foto: Pau Venteo).























Ahir, el govern col·laboracionista català va permetre la sortida per 48 hores de la presó de Lledoners del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que porta dos anys i tres mesos entre reixes, i li han aplicat el segon grau per tal que comenci a "gaudir" dels beneficis penitenciaris que la llei (espanyola) permet.

Lamentablement, em recorda el títol d'aquella pel·lícula dels anys 80, amb Nick Nolte i Eddie Murphy, on un pres rebia un permís de 48 hores per ajudar un policia a cercar uns criminals.

Suposo que tant per al Jordi com per a la seva família, aquestes 48 hores seran molt apreciades després de tants mesos tancat, però com a poble, no podem celebrar aquesta ignomínia.

6 comentaris:

  1. Una persona tancada per haver convocat i més tard desconvocat sobre un cotxe una manifestació.
    Com deia Margarit: "Espanya fa por"

    ResponElimina
  2. A mi no m'ha alegrat gens, -tot i que entenc que ell estigués content, el pobre, només faltaria-. Penso que és una derrota haver d'agafar un permís així, quan no hauries d'haver estat ni un dia a la presó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira, tan de bo hagi servit per apropar-nos a la independència... d'altra forma, haurà estat una gran vergonya com a poble per a la història (una més).

      Elimina
  3. No, no podem celebrar-ho perquè no ha fet res com per estar tancat. I tot i això, si es vol estirar més el braç que la màniga, és probable que les conseqüències siguin molt pitjors per la família.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs molt probablement tens raó. En tot cas, fins avui, els presos polítics estan portant amb gran dignitat el seu martiri.

      Elimina