"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 12 de gener del 2020

Un rei Melcior passat de voltes.



Fa una setmana exacta de l'escena aquesta, viscuda a la tradicional cavalcada de reis de la meva ciutat, Terrassa. Algun(s) brètol(s) es van dedicar a fer punteria amb el rei Melcior, amb els caramels que havien recollit, dels milers que se'n llencen. I l'home va perdre els estreps i s'hi va tornar llançant grapats de caramels amb tota la fúria...

Una escena lamentable en un dia "màgic" on hi ha milers d'infants pendents dels seus estimats Reis d'Orient. A la cavalcada de Terrassa, cada any hi ha algun incident desafortunat. De fet, és l'acte popular que atreu més gent als carrers del centre de la ciutat de tot l'any. Hi ha una multitud de gent seguint el seguici reial, i quan no és algun babau que es llença a recollir un caramel sota les rodes d'un tractor, és (o era) el cavall que s'esfondrava enmig de la multitud o que començava a fer moviments descontrolat i aclaparat...

Em penso que caldria repensar això del llançament continu de tants i tants caramels (que en moltes ocasions acaben a les escombraries o directament al terra), perquè la gentada no s'obsessioni en recollir-los i se centri en veure passar les carrosses i saludar ses majestats. Potser se'n poden tirar alguns per no perdre del tot la tradició, però no cal que es faci des de totes les carrosses, i per descomptat, no cal que sigui en la quantitat desproporcionada actual.

6 comentaris:

  1. I llavors la gent criticarà el que no es tirin caramels a discreció i es queixaran de que sembli q l'ajuntament ja no té ni pressupost per aquestes coses, quina vergonya! Això és el que passa exactament a la meva ciutat, Granollers, des de fa dos anys en que s'ha reduit a una quantitat coherent el tema dels caramels. Mai les coses que es fan ho són al gust de tothom i què fàcil és criticar-ho tot. Ai, el setit comú, que ens en fa de falta! Tant de bo els reis en poguessin repartir una miqueta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó. Hi ha molt poca consciència social i medioambiental. A la gent li importa poc si el món se'n va a la merda, mentre puguin anar a comprar amb molts llums per tot arreu, o si poden anar a la cavalcada i els llencen molts caramels... Estem alienats i no ens n'adonem.

      Elimina
  2. Aquest rei sembla d'una dinastia massa coneguda pels catalans. Més que repartir caramels sembla que tingui ganes de repartir galetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em penso que aquest rei, només té un vincle d'ira amb el Borbó...

      Elimina
  3. Vaig veure aquestes imatges diverses vegades, fins i tot a l'Està Passant, però no em vaig assabentar que era a Terrassa, això. Déu n'hi do, es va emprenyar molt en Melcior, que al final s'encara amb el públic i tot...

    ResponElimina
  4. Suposo que més que encarar-se amb el públic, ho deu fer amb els dos o tres brètols que els llençaven els caramels que havien recollit anteriorment. Però suposo que molta gent no devia entendre el perquè de la reacció.

    ResponElimina