"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 6 de març del 2020

Del Coronavirus al Covid-19.
























Coronavirus, coronavirus,
vas néixer a la Xina,
arriba a la Miles Cyrus!

tothom de tu s'espanta,
i és que no n'hi ha per menys,
ara a per una infanta.

A Itàlia les escoles ja han tancat
perquè no corri el virus entre els infants,
i cap mestre s'ha queixat.

Per evitar el contagi calen precaucions
no donar la mà, no donar petons,
i utilitzar condons.

Això és una epidèmia, això és una pandèmia?
L'únic que sé del cert,
prefereixo una alcoholèmia.

Diuen els de la tele, no cal ser alarmistes,
però anem per 100.000 morts (en realitat 3.491, però no encaixava amb la rima),
alguns eren dentistes.



5 comentaris:

  1. No són 100.000 morts, si no 100.000 infectats declarats i 3.491 morts (font https://corona.help/). En realitat n'hi ha hagut molts més d'infectats, però com que la majoria no necessita atenció mèdica, ni saben que l'han patit. D'altra banda en països tant avançats com els USA, un test et pot costar 3.000$, així que allà molts que el tenen no ho saben, perquè anar al metge és molt car. https://magnet.xataka.com/en-diez-minutos/3-000-prueba-coronavirus-crisis-total-estados-unidos-frente-a-pandemia.

    A mi m'han fotut, estic inscrit a la marató de Barcelona i l'han cancel·lat. Havia entrenat com un cabró, i ara em quedaré amb les ganes -la data alternativa cau per Sant Narcís, si no m'equivoco, així que hauré de decidir què és més important per a mi, i si puc adaptar la preparació per estar a punt l'octubre-.

    Cada dia vaig a Barcelona en trens plens fins dalt -ningú mou un dit per evitar-ho- i estic convençut que tard o d'hora entraré en contacte amb el virus, i tot plegat no servirà de res. Fan les coses de cara a la galeria, perquè sembli que tenen algun control. La realitat és el que el virus és imparable, i tard o d'hora ens els trobarem pel camí. No passa res, molts dels que l'han passat ni ho saben i a qui l'hi toqui, mala sort, d'algun mal hem de morir (almenys sembla que no afecta massa la canalla). Penso que està fent més mal la psicosi que no pas la pandèmia en sí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, penso com tu. Aquí segur que hi ha algun tema econòmic-geopolític que se'ns escapa. Algú que deu estar fent molts calés a costa del virus, i algú que té molt interès en crear un estat d'alarma entre la societat... segur que en uns pocs mesos l'interès mediàtic comença a decaure, com ha passat amb altres malalties.

      Elimina
  2. Rimar coronavirus amb Miley Cyrus et resta tota la credibilitat com a poeta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha. Si sabessis com m'ha costat trobar la rima amb "irus"... sóc un poeta de pa sucat amb oli.

      Elimina