"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 1 de març del 2020

Històric i multitudinari acte independentista a Perpinyà.

Foto: Jordi Borràs.



























Ahir el Consell Per la República a l'exili va reunir desenes de milers de persones (150.000?) a Perpinyà en una demostració de múscul independentista malgrat un nou intent de l'estat espanyol, mitjançant la seva policia fronterera, de deslluir i boicotejar l'acte, amb controls extraordinaris al pas fronterer de La Jonquera que van impedir arribar-hi a milers de persones.

L'acte el convocava el Consell Per La República, un òrgan que no sé ben bé quina funció, ni quina utilitat té a dia d'avui, i que sembla més un espai polític de l'entorn de JxCat, ja que la majoria dels seus membres pertanyen a aquesta formació. De fet, ahir a Perpinyà no hi havia cap dels principals líders polítics dels altres dos partits independentistes amb representació al Parlament (ERC i la CUP), tot i que un dels col·lectius que formen el darrer (Poble Lliure) sí que va ser-hi present.

Hem arribat a tal nivell de partidisme i divisió dins de l'independentisme, que un acte on el poble català rep al legítim President de la Generalitat a l'exili, acaba esdevenint un acte partidista i que divideix encara més, si cap, l'independentisme. Patètic per part d'uns i altres. I així ens va...

Per cert, que jo no hi vaig anar perquè tenia una festa de celebració dels 40 anys d'un cosí. Si no hagués estat per això, molt probablement també hi hagués anat a Perpinyà.

4 comentaris:

  1. Jo sí que hi era. A un dels centenars d'autocars.

    ResponElimina
  2. Tenint en compte que es va xiular el discurs d'en Junqueras, pres polític gràcies als advocats del qual l'acte amb presència dels eurodiputats ha sigut possible, ja et pots fer a la idea de quin tipus d'acte era, i em refermo en la decisió de no haver-hi anat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Van donar veu a un rival polític (Junqueras)? Doncs tan partidista no devia ser l'acte... en tot cas, em sembla que d'ara en endavant, serà difícil evitar els comentaris, fins i tot xiulades i exabruptes, de la gent quan els líders polítics independentistes prenguin la paraula. Hi ha molta gent que està molt decebuda i, fins i tot, enfadada, amb les decisions polítiques que s'han pres, i de la divisió existent. Si els partits no van units, veig difícil que els "holligans" de cada bàndol aplaudeixin els líders de l'altre bàndol. Si Junqueras no liderés res, ja et dic jo que ningú el xiularia. Segur que a Jordi Cuixart no el xiularan mai, enlloc.
      És trist que es posin més esforços en aconseguir l'hegemonia dins de l'independentisme, que en fer la independència.

      Elimina