"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 19 de setembre del 2020

Llegint i enviant missatges.

 

David Hettinger, Reading and Texting.

 

Com envejo la Glòria! Això d'anar a una escola on no fan controls ni utilitzen llibres de text és genial. Mira-la, tan ample sense aixecar la vista del seu mòbil. I jo aquí intentant memoritzar la merda aquesta dels ibers i sa puta mare. Coi, per què cony he d'estudiar-m'ho si d'aquí dos mesos ja me n'hauré oblidat? Total, si tot això ho trobes a la viquipèdia. Cal empollar-s'ho? A qui coi li importa si els ibers feien les cases amb fang o amb pedres? Què potser m'ho preguntaran això en una entrevista de feina? I a sobre la Glòria està mirant vídeos al tiktok... quina enveja! Està tan concentrada i tan enganxada que ni em mira la tia. Però no vull que es pensi que envejo la seva posició. Que es pensi que no arribarà enlloc si no estudia ni empolla. Jo ja l'he avisat que sense coneixements no anirà gaire lluny en aquesta societat competitiva, però sembla que li rellisca. Si com a mínim es quedés sense bateria... Oh! quina ràbia. Em sembla que em llegeixo un parell de fulls més i li dic que marxem cap a casa. Així podré agafar el meu mòbil també.


Aquesta és la meva humil participació al Relats Conjunts del mes de setembre.

8 comentaris:

  1. Com si això d'estudiar no fos prou pesat per si mateix, a més ha de fer-ho al costat d'algú que s'està divertint. Sí, sí... val més que ho deixi perquè em sembla que de tan poc concentrada com està, tot el que pugui aprendre avui dels ibers ho oblidarà abans dels dos mesos de rigor. Un relat ben realista!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'imagino els estudiants d'avui dia sempre pendents del mòbil. Qui es pot concentrar així?

      Elimina
  2. El mòbil intenta desplaçar els llibres.
    Què durà desplaçar el mòbil?

    ResponElimina
  3. Hi ha força semblances entre el teu relat i el que m'ha sortit a mi. D'alguna manera, la noia en primer pla sembla que té una mica d'enveja de l'altra, que se la veu molt despreocupada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert. De fet, se'm fa difícil imaginar una situació així en la realitat. O dues noies estudiant (i mirant el mòbil de tant en tant), o dues noies amb el mòbil.

      Elimina
  4. La Glòria com a persona o com a Esplendor i Grandesa?

    El que hauria de fer és passar de l'enveja a la ira i agafar el llibre i encastar-li al cap.

    Bon relat!

    ResponElimina