"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 10 de novembre del 2020

Terroristes de casa nostra.

 

Avui ha començat el judici dels atemptats terroristes del 17A a l'Audiència Nacional de Madrid i s'ha pogut veure un vídeo inèdit trobat pels mossos al xalet d'Alcanar on es van immolar diversos dels joves terroristes. Al vídeo apareixen tres dels joves preparant els explosius amb els que volien atemptar a Barcelona i que, afortunadament, no van poder portar a la pràctica.

Més enllà del fanatisme religiós que van inocular en els cervells d'aquests joves, m'ha sobtat el comentari en perfecte català d'un d'ells, quan al vídeo amenaça als mossos dient-los que "se van a enterar". Estic convençut que aquest comentari no és gratuït i que alguns d'aquests joves devien patir la criminalització i la discriminació, per raó del color de la pell, per part de policies d'aquest cos. Em pregunto fins a quin punt aquest odi que sentien cap a la policia va influir en la decisió de convertir-se en terroristes.

2 comentaris:

  1. Tinc un conegut d'origen natiu sudamericà a qui els mossos li demanen moltes més vegades la documentació que als altres. Fins i tot un dia, anava amb la seva parella (d'aspecte occidental) i només li van demanar la documentació al que tenia la pell fosca.
    Malgrat aquesta discriminació, a aquesta persona no se li ha ocorregut mai atemptar conra innocents.

    ResponElimina
  2. Els fanàtics líders d'aquestes sectes aprofiten la ràbia, la desesperació i la manca d'expectatives del jovent per menjar-los l'olla i radicalitzar-los.

    ResponElimina