"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 3 de desembre del 2020

5 de 5.

 












Bon partit del Barça ahir a Budapest, al camp del Fenercvaros (0-3), en el cinquè partit de la fase de grups. Sense Messi, ni Coutinho, ni Ter Stegen, que es van quedar a Barcelona descansant, l'equip va saber portar el ritme del partit, creant nombroses ocasions, sensació de perill, i ordre defensiu. Cal destacar el bon to d'alguns jugadors que han estat el centre de les crítiques de mots aficionats en els darrers temps: Griezmann i Dembélé sobretot, però també Alba, Busquets, o Pjanic. Els francesos van completar un partit molt complert, amb un golet cada un (Braithwaite va completar la golejada), i amb molt bones sensacions.

Personalment, tinc moltes ganes de veure la millor versió de Dembélé. Va destacar al Borussia de Dortmund on era una autèntica fletxa a l'atac i on destacava també pel seu xut amb les dues cames. A Can Barça no ha acabat de brillar com allà, potser per la mala ratxa de lesions que ha patit. Tan de bo s'acabi la malastrugança i tornem a veure el millor Dembélé.

I pel que fa a l'altre francès, doncs porta una ratxa positiva de cinc partits marcant, i ja sabem que els davanters viuen del gol. Mai al Barça havia tingut una ratxa com l'actual, i sembla que es va deixant anar al camp. Ahir, a més, sense Messi al costat va exercir una mica de líder i va poder moure's amb més llibertat pel camp, des de la posició de fals nou, just darrera del davanter centre, Braithwaite, que va fer una feina encomiable movent-se sense parar per totes bandes a l'àrea i portant de cul els defenses centrals de l'equip hongarès. I també cal destacar la seva tasca defensiva pressionant els defenses a la sortida de la pilota.

Gran Barça ahir. 5 partits de la fase de grups, i cinc victòries. A veure si continua la ratxa.

4 comentaris:

  1. No sé perquè però fa mesos que no m'interessa el fumbol. Ni tan sols el Barcelona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no aconsegueixo desenganxar-me, malgrat aquest descafeïnament de les competicions sense públic.

      Elimina
  2. Ningú no podrà dir que Braithwaite no treballa, és incansable! És conscient de les seves limitacions i això està molt bé. Té instint, això sí, però sobretot aporta treball, que també cal. Sobre els dos francesos, penso que ja s'acosten a la millor versió que tenen. Amb confiança, poden aportar moltíssim, perquè els dos són molt bons, realment. L'estat de Griezmann era una anomalia. A veure si ara que està ben connectat ens regala moltes alegries. A més, combina molt bé amb els companys, així que bona pinta. Dembélé explotarà si les lesions li permeten, aquest és el seu gran problema, i una mica d'indisciplina que hauria de controlar, perquè això també juga. Li falta associar-se una mica, és molt vertical però de vegades una mica gana, no sempre, però amb l'afany d'anar endavant de vegades no veu que té companys en millor posició. Ara només falta que Trincao marqui un golet i es tranquil·litzi. És un jugador que té molt bona pinta però li falta créixer. Té molt marge, és clar, que és molt jove. Si té oportunitats, acabarà aportant, però ara mateix pateix del mal del davanter. No li entren, i després de fallar-ne una de claríssima ja no li va sortir res, ni les passades més senzilles. Paciència amb ell, hi tinc confiança, si no fos que hi ha saturació a la davantera i per força algun d'ells acabarà sortint aviat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo veig Dembélé com un jugador extraordinari ja que té qualitats que no tenen la majoria de jugadors, i a poc que es consolidi i agafi confiança podem veure l'autèntic crac que porta a dins. A Griezmann ja el coneixíem i, malauradament, al Barça no ha acabat de brillar mai. Potser l'ombra de Messi és massa gran... Tanmateix, sembla que està en ratxa, i és el millor que li pot passar a un davanter. Tant de bo continuï.
      I Trincao em va agradar des del primer dia. Un extrem dels d'abans, amb verticalitat, regat, i bon xut. Malauradament té molta competència i és difícil tenir un lloc a l'onze titular. Espero que aguanti uns anys i segur que acabarà triomfant.

      Elimina