"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 27 de gener del 2021

El "temazo" del dimecres. Mesclat i Jordi Fàbregas - "Au jovent".

 

Fa tot just una setmana moria el músic i activista cultural Jordi Fàbregas, als 69 anys, fundador de grups com Coses i El Pont d'Arcalís, i que havia dirigit el CAT (Centre Artesà Tradicionàrius de Gracia) un bon grapat d'anys. El recordo presentant els músics que actuaven en aquest petit i emblemàtic recinte de la Vila de Gràcia.

En el vídeo, en una col·laboració amb els grans Mesclat al Palau Sant Jordi, cantant la cançó que havien adaptat ja amb el grup Coses a principis dels 70's.

Casualment, conec de fa anys la substituta del Jordi Fàbregas al capdavant del CAT, la Carol Duran (La Carrau, Betzuca, Les Violines, Sabor de Gràcia...). Segur que sabrà estar a l'alçada de la figura del Jordi.

2 comentaris:

  1. He tingut un disgust molt gran amb la mort del Jordi Fàbregas. L'havia vist moltes vegades en directe, amb Coses i el Pont d'Arcalís. Entremig va ser del grup "La Murga" i va fer el la "Cançó del Raier" amb lletra de Jacint Verdaguer: Sóc fill del Noguera..."
    Era molt bo i imprescindible. Quina gran pèrdua.
    No sabia que la Carol era la seva substituta. La Carrau va ser també un gran grup.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Entenc que és d'aquells artistes de la teva generació a qui has anat seguint la trajectòria molts anys. Jo també tinc alguns referents de la meva generació a qui aprecio i segueixo des de fa anys.

      Elimina