"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 22 de gener del 2021

Ha trigat gairebé un any, però per fi m'he fet un test covid.

 
















Ahir, coincidint amb el dia 21 del mes, de l'any 21, del segle 21, vaig poder fer-me un test d'antígens a l'escola on treballo, per saber si sóc positiu o negatiu del coronavirus. Tot el personal de l'escola vam poder fer l'automostreig, sota la supervisió d'un parell d'infermeres que ens van atendre en grupets de cinc persones des de les 7:30 del matí fins l'hora d'inici de les classes.

El Departament d'Educació ha trigat gairebé mig curs a fer el primer cribratge als professionals del nostre centre. Tot aquest temps hem estat exposant-nos al perill d'anar a treballar infectats, amb el risc d'infectar als alumnes i als companys. És força indignant. Bé, tant de bo a partir d'ara i fins a final del curs ens facin més mostreigs com el d'ahir i puguem treballar amb més seguretat.

Aquest matí m'han arribat els resultats de l'automostreig i sóc negatiu (de la covid). ;-)

6 comentaris:

  1. No teniu molt més risc que qualsevol persona que vagi a treballar en transport públic o que treballi de cara al públic, i tampoc veig que aquest tipus de test, si no es fa molt sovint, serveixi de gran cosa, la veritat.

    El que faria falta que arribés són les vacunes per a la gent que per motius laborals es posa en risc. Però veig que córrer més pressa que se les posin alcaldes corruptes i militars.

    ResponElimina
  2. Els cribatges en centres laborals s'haurien de fer sovint per poder detectar positius i enviar-los a casa. És com han actuat als països que ho han controlat millor. Però aquí, la manca de recursos humans al sistema sanitari ho fa inviable. I així ens va.

    ResponElimina
  3. Espero que et surti negatiu, a tu i a tot el centre.
    La meva filla, que és mestra, ha estat 10 dies de quarentena perquè una alumna va sortir positiva. Per sort la resta de classe no ho va ser i dilluns tornen a l'escola.

    ResponElimina
  4. Bé, cadascú mira sempre cap el seu cas concret, veig que ja t'ho han dit per aquí. Qualsevol persona que no ha parat de treballar en tota la pandèmia, i que vulguis que no interactua amb altres, ha estat en risc i ha posat en risc tota la resta. Es pot ser crític, i segurament s'ha trigat molt, però pensa que a alguns no ens fan el test si no és estrictament necessari i per una evidència com que hagis tingut un positiu al costat, i encara els costa. Així que ni tan malament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sóc de l'opinió que si s'haguessin fet molts més testos tindriem molt més control sobre els contagis, però és clar, és qüestió de prioritats i, suposo, manca de recursos.
      Els països que han fet testos massius no han tingut el nombre de contagis i morts que hem patit per aquí.

      Elimina