"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 7 de març del 2021

Ilaix Moriba, el nou Yaya Touré sorgit de la pedrera.

 












Ahir, el jove jugador Ilaix Moriba, de tant sols 18 anys acabats de fer, va fer el seu primer gol amb el primer equip del Barça, d'un fort xut amb la cama esquerra a la frontal de l'àrea, que suposava el segon de l'equip i que a la postre serviria per tancar el marcador a l'estadi del Sadar, Pamplona (0 a 2).

Aquest jove d'origen guineà va arribar al Barça procedent de l'Espanyol l'any 2010 i actualment té un contracte de 500.000 euros anuals amb una clàusula de rescissió de 100 M d'euros. Xifres astronòmiques per un joveníssim jugador que encara no ha fet res com aquell que diu.

En tot cas, ahir va demostrar que està preparat per ser el relleu natural de Busquets, i em va recordar força la capacitat de desplegament pel camp i l'arribada a porteria rival del Yaya Touré, exculer ara a l'Olimpiakos grec.

4 comentaris:

  1. Amb tots els respectes, però no el veig gens com el substitut natural de Busquets... Ilaix té cos, però també tècnica i arribada. El retall a l'àrea que fa per canviar-se la pilota de peu i driblar no li has vist fer mai a Busquets, que té altres virtuts. La posició és més avançada, i tot i no ser un jugador només habilidós estil Iniesta, o els Pedri i Riki Puig d'ara, pot jugar bé d'interior més de lluita i de recuperació, amb projecció cap a davant. I de Yaya Touré, que a mi m'encantava, només en té el color de pell... cosa que fa que la comparació sigui més per mimetisme que per joc... i això no és bona cosa.

    De totes maneres, Ilaix encara no l'hem vist prou. A mi em sembla que té característiques diferents dels que cites, però veurem quan assenti el seu joc amb qui el podem comparar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo penso que farà més feina de destrucció que de creació en el futur... per això dic que serà el relleu natural de Busquets. I, home, amb Yaya Touré, més enllà del color de la pell, em recorda molt per l'estil de cursa, el xut, la projecció, fins i tot el físic (alt i potent). Bé, potser el color de la pell també determina una mica el físic, no?

      Elimina