"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 12 de març del 2021

Nova legislatura, nou Parlament, nova Presidenta, nou President.

 














Apa, doncs ja tenim constituït el nou Parlament de Catalunya, i nova Presidenta, Laura Borràs. L'acte d'avui s'ha celebrat, extraordinàriament, a la sala auditori degut a la pandèmia del coronavirus. La mesa del Parlament ha quedat formada per una majoria independentista que era del que es tractava, amb dos membres de Junts (Laura Borràs i Jaume Alonso Cuevillas) i ERC (Anna Caula i Rubèn Wagensberg), i un de la CUP (Pau Juvillà), i dos més del PSC (Eva Granados i Ferran Pedret).

No tinc gaires esperances que res canviï en aquesta nova legislatura. Preveig quatre anys més d'autonomisme i polítiques neoliberals. Per aquest mateix motiu, veig poc probable que la CUP entri a formar part del govern que es preveu d'ERC i Junts. Veurem.

4 comentaris:

  1. Tot està obert. Que a la mesa no hi hagi cap dels 3 partits nacionalistes espanyols de dreta extrema i d'extrema dreta (PP-VOX-C's) és tranquil·litzador. I que el nacionalisme extrem espanyolista del 155-PSC s'hagi quedat només amb 2 representants crec que també és bo.
    Els comuns com que mai no se sap que fan ja estan bé on estan: en la irrellevància.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Als comuns sembla que els faci vergonya reconèixer que ells són, i volen continuar sent, espanyols, i es fan passar per súper d'esquerres, quan realment ni això són (només cal veure què fan al govern d'Espanya). Una altra estafa sorgida de les il·lusions de molts amb el 15M.

      Elimina
  2. Ja, és el que té la CUP. Sempre és preferible poder-se queixar des de fora que intentar que les coses avancin des de dins.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs com a votant de la CUP prefereixo que continuïn fiscalitzant i fent oposició que acceptant les polítiques neoliberals, col·laboracionistes, i repressives, que s'han vingut portant a terme amb els darrers governs CiU-ERC...

      Elimina