"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 1 d’abril del 2021

...continuo actiu.

Setmana viatgera per terres catalanes (Delta de l'Ebre, Ribera d'Ebre, Priorat, Conca de Barberà) amb amics, bicicleta, i furgoneta. Començant a la platja de l'Eucaliptus de Sant Jaume d'Enveja, i acabant a Montblanc dinant a la Fonda dels Angels, una d'aquelles fondes de tota la vida amb cuina catalana i ambient familiar.

Entremig, moltes experiències viscudes, grans paratges i paisatges, monuments, places i ermites... Així de memòria i a preu fet: he estat a Sant Carles de la Ràpita fent uns vermuts i menjant anxoves, al Delta pescant, a Rasquera fent el vermut a la plaça del poble i dinant a l'Ermita de Sant Domènec, on també vam fer nit; A l'Ermita de Sant Gregori a Falset, un lloc espectacular i a tres minuts a peu, per després dinar a Falset amb vi blanc i negre a taula com no podia ser menys; per la tarda a Porrera passant per muntanyes de vinyes de color de terra; A Escaladei vaig començar una ruta en bici que em va portar a Morera de Montsant, Cornudella de Montsant i Poboleda, per tornar a Escaladei i visitar la seva Cartoixa; he dinat a Cornudella a la Fonda del Recó, què certament és al racó de la plaça de la Vila; hem fet nit a l'Embassament de Siurana jugant al dominó i bevent patxaran; he tornat a Siurana que sempre és bonic, i m'he tornat a sorprendre amb les cingleres que envolten i sustenten el poble; he dinat a Prades on encara no havia parat mai, i he fet fotos a la seva coneguda font que un cop l'any rajava cava; he rodat de Prades a Capafonts i d'aquí fins a Mont-ral, de Mont-ral fins a La Febró, per tornar a Prades;  He conduit els inacabables 20 km. de Prades a Poblet per una carretera de revolts preciosa i he fet nit al pàrquing del Monestir de Poblet; he visitat el Monestir i he dinat a Montblanc com us deia abans, i en acabat he tornat a casa a descansar.


Platja dels Eucaliptus.


Ermita de Sant Domènec.

Paisatge als voltants de Rasquera.

Creu gegant a l'Ermita de Sant Gregori (Falset).

Ermita de Sant Gregori.

Paisatge entre La Morera de Montsant i Cornudella de Montsant.

Cingles des de l'Embassament de Siurana.

Siurana i Embassament de Siurana al fons.

Prades.

Claustre del Monestir de Poblet.

Església del Monestir de Poblet.

8 comentaris:

  1. Què macos aquests paratges que ens mostres! I que no faltin els bons àpats per a completar la volta. Tenies raó quan m'has dit que vas veure la lluna de diferents indrets.

    Una aferrada.

    ResponElimina
  2. Fantàstics paisatges. Moments viscuts que no oblidaràs.

    ResponElimina
  3. No et pensis Xavier. Tinc mala memòria. Per això el bloc també! ;-)

    ResponElimina
  4. Quina bona excursioneta , noi !! M'has fet pensar en l'anunci d'aquests dies a la tv. :) Salut !.
    https://youtu.be/MTfDzzW89IA

    ResponElimina
  5. Haha, m'identifico força amb l'anunci. SUposo que et refereixes al de Xibeca... Per la música, els indrets visitats, i les amistats gens elitistes.

    ResponElimina
  6. Ja ho pots ben dir que continues actiu! Això sí que és adaptar bé les noves maneres de fer vacances. Ja sé que no fas lletjos a res, però també que t'encanta viatjar lluny. I si no es pot, doncs a viatjar a prop, però no quedar-se quiet! Bona ruta, la teva.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xexu, quan t'ha obligat a tancar-te un parell de mesos a casa, i una tants més a la ciutat, i a la comarca. poder sortir per terres catalanes és un autèntic luxe. De fet, ja ho hauria d'haver estat sempre, però potser no ho he sabut valorar prou. O bé he intentat viatjar lluny de jove perquè potser de més gran no en tindré tantes ganes...

      Elimina