"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 18 d’abril del 2021

Tornen els títols.

 











Ahir el Barça va tornar a aixecar una copa, després de gairebé dos anys (lliga 2018-19) al vèncer ahir l'Athlètic de Bilbao (0-4) en la final de la copa del rei a l'estadi de La Cartuja de Sevilla. Un partit rodó, de domini absolut blaugrana, i amb un Leo Messi de nou decisiu amb dos gols, rebent el premi al millor jugador del matx (si teniu possibilitat de veure repetit el seu primer gol (que era el tercer del Barça) fixeu-vos quina cursa fa, com combina, com dribla, i com defineix... brutal!).

No sé si aquest equip serà capaç d'endur-se el títol de lliga enguany (queden vuit jornades i tenim al Madrid i a l'Atleti un punt pel davant), però aquest títol de copa tan merescut pot ser el cop d'efecte que necessitava el club per recuperar autoestima i, potser, iniciar una nova etapa d'èxits i bon joc. Em penso que Ronald Koeman està posant els ciments d'un gran equip, ple de joves amb molt talent, i amb algun reforç concret, podem tornar a gaudir molt i a celebrar nous títols en el futur.

Campions! Visca el Barça i Visca Catalunya!

6 comentaris:

  1. No vaig veure el partit però, així com ho expliques, sembla que va ser apoteòsic. Et felicito i els felicito.
    Visca el Barça!! 😉

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els culers tenim la sort de tenir un equip que sempre aspira a guanyar títols. Potser pel fet que feia molts mesos que no guanyàvem cap, el vam celebrar amb especial il·lusió. I també perquè hi havia força jugadors que encara no n'havien celebrat cap.
      Gràcies per les felicitacions sa lluna.

      Elimina
  2. Feia molts mesos, potser anys que no veia un partit de fumbol, i el d'ahir el vaig veure per la TV mentre l'escoltava en català per la ràdio.
    Laporta: arribar i moldre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Devies gaudir doncs, oi? No sé si mai tornarem a gaudir com amb el Barça triomfant de Guardiola, però aquest equip il·lusiona.

      Elimina
  3. No podem oblidar que l'equip segueix en formació i hi ha encara diversos jugadors que s'han de definir i assentar-se a l'equip. Moltes peces a tocar encara. Però podem dir ja que comptem amb algunes realitats palpables malgrat la joventut, com ara Araujo o De Jong, especialment aquest segon, que dissabte va jugar especialment bé. També Pedri, que amb només 18 anys ja té al cap tots els automatismes del joc blaugrana que ens agrada. Li falta millorar una mica més el físic i pot marcar una època. Amb tot això vull dir que hi ha projecte, que pinta bé, però que tampoc no ens lliurem a l'eufòria. Guanyar la Copa segurament era el màxim exigible a aquest equip, a dia d'avui. Poder aixecar un títol enguany no és poca cosa, i estar a falta de 8 partits amb possibilitats de gunayar la lliga, depenent de nosaltes mateixos, penso que també és un gran mèrit. Em sembla que se l'emportarà l'Atlético, probablement de manera merescuda, però el Barça està en bona posició. Si tot segueix així, i conservem a Messi, l'any vinent les coses poden tornar a agafar un bon color blaugrana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Discrepo. Penso que el Barça és, a hores d'ara, el màxim favorit al títol. És l'equip que juga millor, i físicament va amunt (guanyar títols sempre és un bon estímul per l'esforç. El Madrid patirà, entre baixes, i la Champions en joc... i l'Atletico sembla que va de baixa i és força irregular. Pot empatar o perdre amb qualsevol.
      Potser l'eufòria del cap de setmana no em deixa veure-ho amb la suficient objectivitat, però ara mateix ho veig així.

      Elimina