"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 9 de maig del 2021

Camí de l'extinció: fi del "toc de queda".

 












Avui, si el Barça hagués guanyat l'Atlético de Madrid ahir, potser hauria parlat de futbol, però com que només van ser capaços d'empatar a 0, he decidit dir la meva sobre la passada matinada, en que s'ha acabat l'estat d'alarma i el toc de queda, i em vist imatges lamentables de milers de joves prenent les places i carrers com si d'una megafesta es tractés.

Jo, la veritat, puc arribar a entendre que molts joves tinguin unes ganes enormes de tornar a sortir, tornar-se a socialitzar, i tornar a gaudir de les nits, l'alcohol, i el que calgui. El que no puc arribar a comprendre és que facin com si el maleït virus ja no hi fos. Que no hi hagi toc de queda no significa que no hi hagi la covid, i si això no s'entèn, és que tenim un jovent més imbècil del que seria comprensible.

Tots aquests joves que s'han ajuntat a centenars, sense mascareta molts, i sense distanciament a penes, són conscients que dilluns es trobaran a la universitat o a l'institut amb altres que potser no es van moure de casa, i probablement també aniran a visitar les seves famílies, els pares, els avis... 

No sé, probablement em faig gran i no empatitzo amb els joves d'avui dia. Tanmateix, em nego a acceptar que els joves siguin tan idiotes. Bé, alguns. Segur que la gran majoria no van sortir, o si ho van fer, ho van fer amb seguretat. Espero. Pel bé de la humanitat.

7 comentaris:

  1. Era d'esperar. Si alguns, perquè no vull creure que tots, ja no es prenien seriosament l'estat d'alarma; que ens hem d'esperar ara d'ells?.
    El pitjor de la jugada és el que expliques tu, amb qui es reuniran avui o demà?. Potser ells no ho pateixin, però a quants ho poden contagiar?.
    És un autèntic desgavell.

    Bon diumenge!

    ResponElimina
  2. M'imagino que aquest jovent irresponsable no ha vist o no ha patit de prop les conseqüències de la covid. Si algun dia els toca, potser s'ho pensaran dues vegades per tornar a córrer el risc.

    ResponElimina
  3. I després si dius alguna cosa, et diuen que et capfiques amb els joves.... encara que no generalitzis... una bona colla d'inconscients !

    ResponElimina
  4. No sé si ha estat així tota la vida (que el jovent sigui inconscient). En tot cas, vull pensar que la majoria no són tan pòtuls.

    ResponElimina
  5. El cas és que no tots eren tan joves, si per joves entenem gent de 18-20 anys que deien que estaven patint tant el confinament. També hi havia força gent (aparentement) pels volts de la trentena, i potser això és més preocupant encara, perquè a aquests se'ls pressuposa que ja no serna tan eixelebrats. Però es veu que no...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament Xexu. Amb els més joves pot arribar a entendre's, que no justificar, però amb altres de més veterans... no té perdó de Déu! Haha.

      Elimina
  6. Imprescindible que hi hagi seny: entre joves, mitjans i grans.

    ResponElimina