"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 12 de novembre de 2021

Defensar la llengua: El cas del Jordi Juanico.

 
Aquesta setmana els mitjans han anat plens del cas que va destapar el company i amic casteller, Jordi Juanico, professor adscrit d'un màster universitari de l'UAB que va denunciar públicament a través d'una piulada de Twitter la seva voluntat de renunciar a impartir les classes per les que havia estat contractat davant la impossibilitat de fer-ho en llengua catalana. Ni les classes ni els materials li van dir. I ell, tot digne, els va enviar a pastar fang, que és el que tothom hauria de fer si s'estima una mica la nostra maltractada llengua.

El cas ha tingut tal repercussió (entrevistes als principals mitjans de ràdio, premsa i televisió) que les autoritats competents de la universitat i de la Conselleria competent es van reunir amb ell per rectificar i demanar-li que es repensés la decisió d'abandonar. La immensa majoria dels professors haguessin arronsat les espatlles i haguessin acceptat fer les classes en la llengua imposada. Afortunadament per al català, el Jordi no és com tothom! Enhorabona company!!

2 comentaris:

 1. Sol passar a les grans ciutats, com també passa a Palma. La llengua és manté millor als pobles petits. Quan jo estudiava, deien els palmesans que xerrar en castellà els donava certa distinció... No he entès mai com els nens de pares mallorquins, havien de xerrar en castellà i, a més, ho trobo ridícul. En aquell temps els dèiem "els llonguets", per estirats.
  La llengua no es pot perdre i és feina de tothom perquè no passi.

  Bon dia, Risto.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Qui deixa perdre la llengua és que realment no l'estima.

   Elimina