"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 21 de març del 2022

Al Bernabéu ja tenen el bany fet (0-4).

 












Partit per recordar el d'ahir del Barça al Santiago Bernabéu corresponent a la 29a jornada de lliga (0-4). Un bany en tota regla amb un resultat final curt per al Barça si tenim en compte totes les ocasions de les què va disposar. El domini del joc era per moments insultant, amb els jugadors del Madrid corrent amunt i avall sense cap possibilitat de recuperar la pilota. I les ocasions del Barça se succeïen davant la incredulitat, i indignació per moments, del públic local, que no va tenir ni l'oportunitat d'animar-se amb algun golet, o amb la creació de jugades de perill real. 

La veritat és que el Barça ja començava a donar mostres de recuperació en el darrer mes, amb una bona ratxa de victòries, i recuperant una mica aquell estil que l'ha fet gran en el darrer quart de segle, amb domini de la pilota, pressió defensiva alta, velocitat de circulació, i varietat de recursos ofensius. La no dependència d'un jugador com Messi combinada amb l'aparició de nous referents ofensius de gran qualitat com Ferran, Aubameyang, Adama, o el propi Dembélè, donen moltes possibilitats en atac i més problemes a les defenses rivals.

És una llàstima que la reacció de l'equip hagi arribat a aquestes alçades de lliga quan resten tan sols 9 jornades (10 per al Barça que té un partit menys). La diferència amb el Madrid és prou gran com per no fer-se il·lusions, tot i que ja he sentit alguns amics animats amb les escasses probabilitats. En fi, com a mínim veig que la cosa va cap a amunt, i que enguany, quan la cosa pintava fatal, s'ha acabant aixecant el vol de la mà de Xavi Hernàndez, i estem a pocs partits de poder endur-nos un títol que encara ens manca a les vitrines, la Europa League. .

6 comentaris:

  1. Al Bernabeu van rebre un bayny, amb dutxa freda inclosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llàstima no tenir una Trinca per posar música a fets històrics com aquest.

      Elimina
  2. Visca, visca, visca el Barça!!.

    Bon dia, Risto.

    ResponElimina
  3. Va ser una llàstima perquè els podien haver fotut un sac.
    Jo hauria preferit a Adama enlloc de a Dembelé, i els canvis no em van convèncer, crec que no van ajudar a fer algun golet més. Però tampoc em queixo, en això del futbol les coses mai són al gust de tothom.

    Crec que a banda de Xavi, que segurament té els seus mèrits, és indiscutible l'encert en els fitxatges, especialment d'Adama i Abu. El d'en Ferran ja veurem, és massa aviat per emetre un judici. Jo he trobat que tal i com està el Barça es va pagar massa per un jugador que encara s'ha d'acabar de fer, però si acaba funcionant és un jugador amb futur.

    El què està clar és que s'ha de deixar de banda l'època de les mega-estrelles i apostar per muntar un equip sòlid. Per tant, ni Haaland, ni retorn de Messi o Neymar, ni res semblant. Necessitem, això sí, reforçar els laterals si volem competir a Europa.

    A veure si arreglem el tema econòmic i evitem perdre jugadors joves que ens poden oferir molt en el futur.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els fitxatges són una de les claus de la millora, però l'efecte Xavi (psicològic, tàctic, emocional...) és innegable i un dels factors clau. Ha fet millorar tota la plantilla i està traient el millor de cada jugador.
      Adama i Aubameyang han arribat amb un nivell esplèndid, però Ferran a mi també m'està agradant molt tot i que potser no té un estil de joc tan espectacular, i que no ha estat especialment encertat en la finalització.
      I, tal i com comentes, ja no hi ha marxa enrere. No tindria sentit tornar al Barça dels fitxatges de megaestrelles caríssimes. Ara bé, si t'arriba un Halland o un Mbappé a un preu raonable... saps que tens una estrella mundial per anys.

      Elimina