"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 7 de maig del 2022

"Ecos de gloria".

 

Fa uns dies que he acabat la lectura d'aquesta novel·la històrica ambientada en la guerra entre Mèxic i els EEUU a mitjans del segle XIX, que va suposar la cessió d'una bona part del territori del nord mexicà a mans nord-americanes. 

Una novel·la que ens mostra la cruesa i el drama de la guerra, els valors més nobles i els més obscurs i innobles. I que ens mostra com el poble acaba enganyat per una classe dirigent traïdora i sense escrúpols que tan sols es preocupa per la seva butxaca i els seus propis interessos i beneficis. Una història que es repeteix al llarg dels segles i en conflictes arreu. Sense anar més lluny, a casa nostra.

4 comentaris:

  1. Mai m'ha agradat la història i ara que ho penso, segur que és per això que dius... es repeteix tant!.

    Bon dia, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs malauradament sí, perquè sempre acabem repetint els errors...

      Elimina
  2. Les convencions, el tribunal de la Haia, els crims de guerra que gairebé mai no són castigats, tot això gairebé no serveix de res. Guerres il·legals, armes prohibides... No s'haurien de prohibir totes les guerres i totes les armes?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, hauria d'haver un organisme internacional neutral i que vetllés per la justícia internacional, però malauradament, el món se'l volen repartir unes poques grans potències i passa el que passa...

      Elimina