"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 19 de març del 2023

Irlanda torna a regnar al Sis Nacions.

 

Irlanda es va imposar ahir al seu enemic històric, Anglaterra, a l'estadi Aviva de Dublin (26-19) en la cinquena i darrera jornada del torneig de les 6 Nacions, i d'aquesta manera es va proclamar guanyador del torneig, emportant-se a més el Gran Slam (ple de victòries, 5). El darrer títol es remuntava a l'any 2018 en què també es van endur el Gran Slam. Jornada rodona per al quinze del trèvol, que aconseguia el títol a casa, amb ple de victòries, i contra l'etern rival, en plena celebració de Sant Patrici, el patró de la nació irlandesa.

I per acabar-ho d'arrodonir, ahir el capità de la selecció irlandesa, Jonathan Sexton, es convertia en el màxim anotador de la història del Sis Nacions, arribant als 566 punt i superant el seu compatriota i antic capità, Ronan O'Gara (557).


4 comentaris:

  1. No n'havia sentit parlar mai d'aquest torneig. Per l'indicatiu que dones de punts no sembla futbol. És rugbi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és Xavier. El rugbi no és molt popular a casa nostra, però té molts aficionats a altres països, i m'agrada especialment per la seva noblesa i esportivitat.

      Elimina
  2. Casualitats o causalitats?. Segur que va córrer molta cervesa per les dues celebracions.🍻

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els irlandesos no necessiten trobar cap excusa per veure cervesa, però m'imagino que la coincidència de les dues celebracions deuria fer córrer molts i molts barrils de cervesa...

      Elimina