"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 1 de juliol del 2011

Arriba la Festa Major.



Ja la tornem a tenir aquí. Un altre any arriba la Festa Major de Terrassa, més festival cultural que festa, però la nostra festa al cap i a la fi. Són tres dies (sí tres, encara que al programa digui sis, perquè a partir de dilluns la cosa està més morta que un cementiri) de gresca, concerts, actuacions castelleres, i trobades amb amics i coneguts amb qui fer-la petar. No és el model de Festa Major que a mi m'agradaria, però igualment intentaré gaudir-la al màxim en les estones que m'ho permetin.

Ja he repasat el programa de dalt a baix i he pres nota de les activitats que més m'interessen cada dia. Espero no perdrem els concerts de Pirat's Sound Sistema i Dr. Calypso d'aquesta nit, Kop el dissabte, Eskassa Llibertat i Hotel Cochambre diumenge, i The Pepper Pots el dilluns. Ah, i els vermuts musicals del local de Minyons de dissabte i dilluns al migdia, i el ball de gralles de diumenge a la tarda. I una estoneta al Raval Infernal i del ball de Serrallonga per no perdre el costum. I evidentment, els castells de dissabte al vespre i diumenge al migdia, on podríem aconseguir la millor actuació per Festa Major de la nostra història amb el 4d9f, el 3d9f, el 2d9fm i el pd8fm!!!

Continuo sense entendre perquè el divendres a les 2:00 ja no hi ha concerts pel centre de la ciutat, i dissabte a partir de les 3:00, el mateix. Ni un dia a l'any ens podem permetre el luxe d'estar de festa al carrer amb música i sarau fins que surti el sol? No estic demanant una setmana sencera de festa sense parar, però que ni un trist dia poguem fer festa tota la nit... vaja, una merda de festa. Espero que no es decideixin a canviar el model de Festa Major, de festival cultural a festa autèntica, quan jo ja tingui seixanta o setanta anys... Les ganes de festa que em quedin a Terrassa les hauré de cremar a san Fermín, on la paraula festa queda curta per definir el que allà se celebra.

Apa doncs, ens veiem pels carrers i les places, amb la birra o el cubata a la mà. Tu convides!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada