"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 28 de febrer del 2012

Diumenge de calçots i falcons a Minyons.


El passat diumenge es va celebrar la tradicional calçotada de la colla al nostre local, amenitzada per l'espectacular i intensa exhibició falconera del grup de Minyons que han estat assajant les darreres setmanes sota la batuta del Falcato i la Txell. Van fer una burrada de figures (més d'una dotzena segur) i només van haver de repetir una per la lesió d'un dels falconers de sota. La rapidesa en l'execució i el curt temps de preparació entre figura i figura, i la diversitat de les figures, fan que l'espectacle sigui molt digerible i amè. Potser ens hauríem de plantejar si valdria la pena obrir l'espectacle una mica més a la ciutat, i es podria fer a la plaça del davant del teatre Principal, o fins i tot al Vapor Ventalló. Hem de veure els Falcons com una oportunitat perquè entri gent nova, per fidelitzar als que van entrant, i perquè aquells que no participen tant com voldrien als castells puguin sentir-se més realitzats. A banda, que pot ser una magnífica escola de nous castellers, degut a la gran quantitat de tècniques que tenen en comú els castells i els falcons.

Dels calçots què es pot dir? Doncs que estaven boníssims i que com de costum, si n'hi hagués hagut uns quants més (o molts més) també ens els hauríem menjat. He d'agrair la col·laboració d'un munt de minyons/es perquè tot sortís rodat. Els més matiners fent estelles els palés, enfilant calçots, preparant el foc, fent els calçots, fent la carn, parant les taules, etc.

Per altra banda, la jornada va estar marcada també per la notícia de la mort del company casteller de la Colla Joves Xiquets de Valls, Ramon Barrufet. Vull enviar una forta abraçada a tots els membres de la Joves i molts ànims. Espero que aquesta temporada que encetem pugueu aixecar els més alts castells per homenatjar com es mereix al Ramon.

1 comentari:

  1. Moltes gràcies company!

    Ens veiem per les places, una abraçada.

    Un Muixerrillo

    ResponElimina