"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 5 d’abril del 2013

Coses que no quadren, o polèmiques que no ho són tant...



Acabem de saber que aquest curs solament 17 famílies han demanat que s'escolaritzés als seus fills en castellà, en contrast amb les 106 que ho van sol·licitar el curs anterior.

A mi, personalment, em sobta aquesta escarransida xifra tenint en compte que a les darreres eleccions catalanes, prop de 800.000 votants van optar per partits polítics espanyolistes (PP, C's, UPyD, PxC). On hi ha el truc doncs? És el Departament d'Ensenyament qui ens enganya i manipula les dades? Són els votants espanyolistes (que donen suport als partits que demanaven el canvi de model lingüístic) els qui a l'hora de la veritat posen seny i acaben considerant que escolaritzar als seus fills en català té més avantatges que inconvenients?

O potser es tracta simplement de fer merder de tant en tant i crear mala maror entre la ciutadania de Catalunya amb polèmiques inventades i conflictes inexistents? Potser aquestes polèmiques acaben donant vots a alguns partits polítics, però el que sembla clar és que no aconsegueixen fer trontollar un model educatiu (el de l'immersió en català) clau per la "cohesió" del país i per garantir la igualtat d'oportunitats (en lo lingüístic com a mínim).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada