"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 28 d’abril del 2013

Una altra jornada màgica al Palau amb el Barça d'handbol.

Per allà dalt a la dreta, de taronja, estava jo exultant com un gínjol.

Vespre-nit de fortes emocions el que vaig viure ahir en directe amb l'Albert i el Rubèn al Palau Blaugrana, en l'enfrontament de tornada dels quarts de final de l'eurolliga d'handbol entre els dos històrics de l'handbol a l'estat espanyol, és a dir, el Barça i l'Atlético de Madrid. El Barça necessitava una autèntica gesta, a l'haver perdut per cinc gols de diferència el partit de l'anada a Madrid (25-20). I en un emocionantíssim i trepidant partit va acabar imposant-se clarament i contundent, tot i que amb puntes de patiment, per vuit gols de diferència (32-24).

Les claus d'aquesta victòria, més enllà del suport incondicional de l'afició que va quasi omplir el palau i no va parar d'animar als blaugranes i de pressionar al rival i als arbitres, es troben en l'excel·lent partit del porter serbo-bosni Saric, i del primera línia bielorús, Sergei Rutenka. Tant l'un com l'altre es van carregar l'equip a les espatllers. El primer gràcies a les seves providencials parades en moments claus del partit, i el segon agafant la responsabilitat de llençar quan a la resta els cremava la pilota a les mans, i amb gran determinació i encert. Fins a onze gols va fer el bielorús.

Per la part atlètica cal destacar la tasca del pivot basc Julen Aguinagalde, autor de dotze gols i autèntic corcó per a la defensa blaugrana. Ell va mantenir amb vida als matalassers, fins i tot assumint la responsabilitat de llençar alguns penals, després que algun company n'hagués fallat alguns anteriorment. En aquesta ocasió ni Cañellas, ni Balic, van ser capaços de superar la forta defensa 6-0 blaugrana, amb ajudes i canvis de marca constant entre Jernemir, Soraindo, Morros, Entrerios, Nodesbo... Brutal la intensitat defensiva.

Esperem que l'equip culé pugui mantenir aquest nivell de joc i d'intensitat fins a la final a quatre que enguany es disputa a Colònia. De moment, ja espera el totpoderós Kiel alemany, i avui se sabran els altres dos equips que acompanyaran a catalans i alemanys. El Barça d'handbol està aquest any en disposició de fer un ple total de títols en tots els torneigs que haurà disputat. Això demostra el potencial d'aquest equipàs. I es diu que l'any que ve arribarà el francès Nicola Karabatic... 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada