"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 26 d’octubre del 2013

Campanya per a la substitució de l'estàtua de Colom a Barcelona.

Escultura flotant de David Cerny a Praga contra els polítics.

Vull encetar una nova campanya (no vindrà d'una, oi?) a les xarxes, per tal d'aconseguir que es substitueixi la vergonyant i vergonyosa estàtua de Colom de Barcelona, per una mà amb el dit alçat (com la de la imatge superior) de l'escultor txec David Cerny. 

Per una banda ha de servir per acabar d'una vegada per totes amb la desvergonyida i humiliant provocació envers els pobres indis americans que van haver de patir la invasió (extermini, espoli, cristianització...) espanyola fa més de cinc-cents anys, amb les funestes conseqüències que aquella acció els va comportar (només cal veure com els ha anat als americans del nord, "descoberts" pels anglesos, i com als sud-americans "descoberts" pels espanyols...).

I per altra, seria una perfecta al·legoria d'allò que molts catalans sentim, i que voldríem transmetre als governants (i alguns aspirants a governants) espanyols, tan poc demòcrates i tan imperialistes, que s'han quedat estancats en allò de l'"una, grande y libre". És per això que jo encararia la mà cap a la capital del regne, en direcció al congrés dels di-puta-ts.

Estic rumiant si iniciar la campanya fent arribar aquest escrit a les autoritats polítiques barcelonines, o bé directament a l'empresa Nike, gran especialista en campanyes de gran repercussió mediàtica, i amb molta experiència en projectes d'aquest tipus. Estic pensant que a la mà li podria quedar bé una canellera d'aquelles que llueix el Rafa Nadal en les seves partides de tennis amb el logo de la citada companyia...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada