"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 17 de gener del 2014

A l'estat espanyol li surten independentistes de sota les pedres.




Juan Manuel Sánchez Gordillo, líder de la formació andalusista i d'esquerres CUT-BAI.

Rajoy, no vols caldo, doncs dues tasses!! 

Si el curt de gambals que fa de president del govern de l'estat no en tenia prou amb la revolta catalana per la independència, ha de sumar-li ara la nova esquerda oberta a Andalusia pel partit CUT-BAI, liderat per l'alcalde de Marinaleda, Sánchez Gordillo. No es pot parlar d'un moviment molt ampli, ni de la transversalitat de la causa catalana, però poc a poc poden anar fent camí, i qui sap si finalment els andalusos acabaran desempallegant-se també de les cadenes espanyoles per alçar el vol i canviar la situació de precarietat que pateixen des de fa segles.

Em temo, però, que la identitat andalusa ha quedat molt diluïda per la identificació amb lo nacional (ejpañió) i el sentiment andalusista és molt minoritari. Només cal veure una mica de futbol per la tele per adonar-se que a la majoria dels estadis andalusos es poden veure tantes o més banderes espanyoles que en qualsevol altre lloc.

Bé, com a mínim ara, quan viatgi per les espanyes i em critiquin pel meu sentiment independentista (insolidari, fracturador, egoista, retrògrad, racista, terrorista, i baixista dels Def Con Dos), sempre podré dir que també hi ha independentistes a Andalusia, i que per alguna raó deuen ser-ho, no? A veure si comencen a animar-se també els gallecs, els canaris, els bascos...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada