"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 17 de març del 2019

No estem sols, però gairebé.

(Foto: Javier Barbancho).

























Ahir milers de catalans es van desplaçar fins a Madrid per manifestar-se a favor del dret a l'autodeterminació i per l'alliberament dels presos polítics. Les xifres de manifestants varien entre els 18.000 (!!!!?) que dóna la policia espanyola, i els 120.000 de l'organització. 

En tot cas, sembla evident que ahir hi havia pocs madrilenys i pocs espanyols (alguns col·lectius d'esquerres de la capital, i de moviments sobiranistes de la resta de l'estat i poca cosa més), a banda dels independentistes bascos, andalusos i gallecs, manifestant-se a Madrid.

Des de Catalunya es devien desplaçar al voltant de 50.000 persones (30.000 en bus, 3.000 en tren, i uns 15-20.000 en cotxe), i la comunitat de catalans que viuen a Madrid o a prop també s'ha de tenir en compte. 

Així doncs, hem d'assumir que estem pràcticament sols en la lluita pel dret a l'autodeterminació i contra la repressió de l'estat. Cal que ho assumim i deixem de fer volar coloms en forma de pactes impossibles amb els que no volen pactar.

4 comentaris:

  1. La calculadora amb la que compta els assistents la Delegación i la policia espanyola els la deu haver proporcionat VOX

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic convençut que el 90% del policies espanyols són simpatitzants d'aquest partit d'extrema dreta. Qui devia comptar sumava un i restava dos.

      Elimina
  2. És la nostra lluita, és normal que estiguem sols. Però en política sempre hi ha estranys companys de llit. Més val que no ens en refiem massa dels que manen, però com diuen, la bandera del diàleg l'hem de fer volar sempre. Que siguin ells qui ens la tirin per terra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No serà perquè no haguem dit per activa i per passiva que estem oberts a negociar. Però avui ho ha deixat clar Pedro Sánchez. Mai Catalunya serà independent amb un govern socialista. I ja vam veure com Podemos anava donant l'esquena al dret a decidir. Ahir ni hi eren a la manifestació.

      Elimina