"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 8 de maig del 2020

No tot són males notícies amb el coronavirus: mor Billy el Niño.























Ahir va morir als 73 anys (massa vell) el policia franquista Antonio González Pacheco, àlies "Billy el Niño", integrant de la Brigada Político-Social de la Policia Nacional a l'etapa final del règim franquista, i posteriorment des de la Brigada Central de Información, des d'on va destacar com un dels principals i més notables torturadors del cos policia. Tenia una ordre d'extradició d'una jutge argentina per ser jutjat per crims contra la humanitat, però l'Audiència Nazional va rebutjar la petició perquè segons aquest tribunal les tortures ja havien "àmpliament prescrit".

Malauradament no s'ha fet justícia amb aquest torturador malparit, però segur que moltes víctimes seves ahir van respirar més alleujades, i van celebrar la seva absència alçant les copes per brindar.


4 comentaris:

  1. Ja només falta que se li podreixi el seu cos, perquè l'ànima ja la tenia podrida.

    ResponElimina
  2. Mica en mica tot aquest passat negre anirà quedant enrere, però e´s feina de tots que no caigui en l'oblit. Per sort o per desgràcia, l'Estat espanyol segueix generant monstres que es revelaran com els torturadors d'aquesta època, potser d'una altra mena, però torturadors al cap i a la fi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenir torturadors com aquest(s) és a l'ADN de l'estat espanyol. Des de la inquisició. Tota una tradició.

      Elimina