"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 19 de febrer del 2021

Crema Catalunya.

 

Foto: Regió 7.










La detenció el passat dilluns del raper Pablo Hasél al rectorat de la universitat de Lleida ha tingut l'efecte desitjat pel propi Pablo, amb mobilitzacions diàries a les principals capitals de Catalunya i arreu de l'estat espanyol. La resposta ha estat contundent i plena de ràbia. Una ràbia acumulada durant uns quants anys, que en combinació amb les mesures restrictives (i repressives) de la pandèmia, han creat un còctel explosiu com s'està veient cada dia arreu. 

I com si la ràbia no fos poca, els mossos a casa nostra, i la policia nacional a altres indrets, com sempre, s'han dedicat a escalfar una mica més, si cap, els ànims dels joves manifestants, amb les seves provocacions, i les seves actuacions desproporcionades i allunyades dels protocols d'intervenció. Vaja, res que no coneguéssim, però com que feia temps que no hi havia tanta contestació als carrers, feia temps que no veiem tants policies calents actuant com autèntics energúmens, atonyinant (apallissant) més enllà de l'imprescindible, insultant, amenaçant, i saltant ulls amb trets de bales de foam per damunt de la cintura.

Tanmateix, sembla que el jovent no recula. Potser s'han adonat que tenen poc a perdre, amb la merda de societat que els estan deixant els polítics. Atur, sous de misèria, lloguers caríssims, prohibicions i empresonaments d'aquells que alcen la veu... Ni un pas enrere nanos!! La lluita ens dóna el què el poder ens pren!!

6 comentaris:

  1. Si tanquen cantants per expressar la seva opinió, la gent s'expressa d'altres maneres.
    El tema de buidar ulls és molt indignant, ja en portem massa casos de joves que han perdut l'ull per aquesta mala praxi. No sé quan deixaran d'utilitzar aquestes armes tan terribles.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs està en mans dels polítics tenir una policia democràtica i capacitada, o una colla d'energúmens amb ganes de gresca.
      Però cal valentia per fotre al carrer aquelles ovelles negres que malmeten l'imatge del cos. Un bon grapat caldrà depurar...

      Elimina
  2. Les actuacions policials estan sent completament desproporcionades i cal una revisió total dels protocols, del cos i de tot el departament. No ens mereixem aquesta policia. Com tampoc no ens mereixem altres coses. Però a dia d'avui, una setmana després, les batalles ncturnes tenen alguna cosa a veure amb Pablo Hasél? Jo diria que no.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tal i com explicant alguns joves, ja no és tant sols per l'empresonament del Pablo. Ha servit de detonant, però s'ajunten moltes qüestions. No les descobrirem ara!!

      Elimina
  3. Sentir un líder sindical dels Mossos dir que no reben prou suport, que ells són la solució al 'problema', ha estat un dels moments més lamentables i vomitius que he vist en la història d'aquest cos. Si jo fos Mosso i tingués un bri de dignitat, demanaria la dimissió del seu representant.

    No puc deixar de donar-hi voltes: és a dir, la solució dels sindicats dels Mossos als problemes de llibertat, atur, habitatge, drets civils, drets laborats, etc, és: més policia; de traca i mocador.

    Sort que jo mai vaig cantar allò de: Els Mossos, la nostra policia! Ja sabem quin peu calcen i al servei de qui estan.

    ResponElimina
  4. Són una colla de tarats, i els representants sindicals encara pitjor. No entenc com no surten més veus de dignitat dins del cos denunciant les actuacions desproporcionades i que s'escapen dels protocols reglamentaris... Per sort, els policies no deixen de ser treballadors, i hi ha uns mecanismes polítics per regular el funcionament del cos i per establir els límits de les seves actuacions. Ara falta que els polítics facin política de debò i es pugui fer neteja d'elements esbojarrats dels mossos.

    ResponElimina